Ga naar hoofdinhoud

Busdienst Wassenaarse Slag

30 augustus 20133 minute read

Wassenaar – Kijkt u ook zo reikhalzend uit naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2014? Niet omdat dan w.s. nieuwe wethouders zullen aantreden maar wij, Wassenaarders uitzien naar nieuw elan. Wij Wassenaarders lachen soms om onze lokale beleidsmakers. Als de verkiezingen er aan komen komen er hilarische ideeën.

Vorig jaar, op precies te zijn 9 december 2012, is de zomerbuslijn 468 van Duinrell naar Wassenaarse Slag opgeheven. Zomaar zonder ophef! Op zomerse dagen zijn de twee parkeerplaatsen al om 10 uur vol en gaat de Wassenaarse Slag op slot.

Maar wat nu te denken van het plaatsen van borden waarop staat hoe lang het lopen is naar het strand. Het eerste bord nabij de rotonde Katwijkseweg met een vermelding, dat het nog 45 minuten lopen is. Ontmoedigen heet dat. Je zal maar met je gezinnetje de auto neerzetten in het lommerrijke Rijksdorp, niet leuk voor de bewoners daar maar vooruit. Alles uitladen wat meegaat naar het strand: stoelen, koelbox (waarom? We hebben toch prachtige strandtenten), speelmaterialen en dan tot de ontdekking komen, dat het nog wel eens een eind lopen is. De fractievoorzitter van de VVD mocht het onthullen samen met de burgemeester.

Twee jaar geleden zijn er bushaltes geplaatst kosten per stuk 25.000 euro. Een overdekte abri op de rotonde Katwijkseweg voor 75.000 euro. De totale kosten zullen om en nabij de 500.000 euro hebben bedragen. En waarvoor? Je kunt wachten tot je een ons weegt maar een bus rijdt er niet en zal er ook niet rijden. En als dan een particuliere ondernemer zich meldt voor het rijden met kleine busjes krijgt hij geen toestemming, ja misschien volgend jaar in 2014….het verkiezingsjaar!

Nee college van VVD en CDA: als u toch geld uitgeeft doe het dan eens een keer goed: creëer een grote betaalde parkeerplaats aan de rand van Wassenaar onder de grond (het oude dierenpark Wassenaar)en laat die Wassenaarse particuliere ondernemer met pendelbusjes heen en weer rijden naar Duinrell en het Slag. Gekke dingen doen kan ik ook!

Peter Knijnenburg

Wassenaarders aan het Woord

Er staat ons dit jaar vast nog heel wat te wachten in de politieke arena van Wassenaar. Vraag is wat onze mening als Wassenaarse burgers hierover is. En ook wat wij van andere politieke en maatschappelijke zaken in ons dorp vinden. Daarom starten we dit jaar met deze nieuwe rubiek “Wassenaarders aan het woord”. U kunt hieronder direct reageren. Ook kunt u ingezonden brieven (max. 250 woorden) sturen naar de redactie (Johan de Wittstraat 80, 2242 LC Wassenaar) of mailen naar info@wassenaarders.nl.

Tags

WassenaarWassenaarse Slag
Gerelateerde artikelen
Back To Top