Skip to content

Dank je wel vrijwilligers KBO

30 augustus 20133 minute read

Wassenaar – De vrijwilligers van de KBO werden door het bestuur van de KBO weer uitgebreid in het zonnetje gezet. “Wij kunnen niet zonder jullie” aldus de onvermoeibare voorzitter Jacques Ruijgrok in zijn openingswoord. Hij liet meteen één van zijn vrijwilligers tot zich komen n.l. Gerda vd Peet die zich jarenlang heeft ingezet voor het nauwgezet bijhouden van de ledenadministratie maar waaraan nu een einde is gekomen door veranderingsprocessen, die voor ons ouderen niet altijd is bij te benen, in het computerwerk. “En dan moet je soms met weemoed afscheid nemen van een vrijwilliger die zich jarenlang heeft ingezet.” Dat gebeurde met de overhandiging van een enorme grote bos bloemen aan Gerda en, uiteraard, een welgemeend “dank je wel.”

Bij binnenkomst kreeg een ieder een speelkaart uitgereikt die aan het einde van de middag garant stond voor een prachtig mooie plant. Als jouw kaart overeenkolmt met een kaart uit een ander spel was de plant voor die bezitter. Eerlijker kan bijna niet bij een aanbod van 6 verschillende planten. Ook de overhandiging van een zakagenda 2014 behoorde weer tot de presentjes zodat ieder weer tijdig afspraken in de agenda kan neerzetten.

De middag werd gevuld met een op beeld geportretteerde quiz ‘Herkent u Wassenaar’ samengesteld en gepresenteerd door Peter Knijnenburg. Een heel mooi initiatief want vele plekken in Wassenaar zijn in de loop van de de jaren veranderd. Voorbeelden zijn de verdwijning van een aantal kerken , scholen etc.etc . De aanwezigen genoten van de vele dia’s die voorbij kwamen. De quiz kende een aantal winnaars en opvallend genoeg bleken de bestuursleden de meeste punten te hebben verzameld. “Overigens” aldus de quizmaster “zonder dat zij over voorinformatie beschikten want een geheim is bij mij een geheim.” Er werden een heleboel ludieke antwoorden gegeven op vragen die gesteld werden zoals de verschillende bomen op de vraag ‘wat voor soort kroningsboom is er geplaatst'(rode Eik, beuk, plataan etc.). Ook op de vraag welk broedergemeenschap er was gevestigd op de Schouwweg leverde verrassende vondsten op (Franciscanen, Orde Broeders, Don Bosco etc.) maar het meeste ludieke antwoord van de middag werd gegeven op de vraag ‘welk kunstwerk vindt je in de Spinbaan en wat is het’. Het antwoord hierop is ‘beeld’ gemaakt door de kunstenaar ‘Jan Verschoor’ maar iemand kwam op het idee, dat het moest zijn ‘spinrag’ van ‘Hans Ruijgrok’. De quiz vormde o.a. door deze antwoorden een levendig en humoristisch geheel.

Op de eerste plaats eindigde de voorzitter Jacques Ruijgrok, tweede plaats was voor Janny Groenewegen en vervolgens Jos Martens (en dat als Brabander in Wassenaar!), Ellie Oudshoorn en Nico van Leeuwen.

De middag werd afgesloten met een maaltijd verzorgd door keurslager Groeneveld die door velen bijzonder werd gewaardeerd. Kortom vrijwilligers KBO dank jullie wel en wij rekenen op voortzetting in het komende seizoen, dat op maandag 16 september begint met een H. Mis in het buurtcentrum Oostdorp.

Peter Knijnenburg

Tags

VrijwilligersWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top