Skip to content

Jarig Weekend van Voorschoten viert feest

2 september 20133 minute read

Voorschoten – Zelfs de organisatie staat er versteld van maar dit jaar is toch al echt weer het derde lustrum van Het Weekend van Voorschoten. Van 13 tot en met 15 september staat het centrum op zijn kop. Grote namen komen optreden en daarnaast de vrijwilligersmarkt, muziekdag, open monumentendag, kunstmarkt, oldtimers, beauty-event en lekker relaxen op de vele terrassen.

Na de opening door burgemeester Staatsen vrijdagavond 13 september treedt Sharon Doorson op in de Evenementenhal op het Treubplein. De zangeres heeft wereldwijd hits op haar naam als ‘Fail in Love’ en ‘High on your Love’. Die zal ze zeker zingen. Daarna is het de beurt aan de 9-koppige band Ain’t no Secret met Funk, Soul en Disco Classics.

Zaterdag 14 september
Een kleine 100 (sport)verenigingen en maatschappelijke organisaties presenteren zich en geven demonstraties tijdens de vrijwilligersmarkt. Op zoek naar vrijwilligerswerk? Dan is een bezoek aan de markt zeker aan te raden. Aanmelden als lid van een vereniging kan natuurlijk ook. De kramen staan op de Voorstraat, Schoolstraat en het Treubplein. In de Evenementenhal, de Dorpskerk en bij de Rabo-bank wordt de muziekdag gehouden. Wat heeft Voorschoten muzikaal in huis?? Kom gewoon kijken en luisteren! ‘s Avonds wordt in de Evenementenhal ‘De Stem van Voorschoten’ bekend gemaakt met daarna een optreden van ‘What’s Left’. De muziekdag begint om 10.00 uur en eindigt om ……..! Voorschoten staat bol van de monumenten. Die openen hun deuren op zaterdag 14 september van 10.00 tot 16.00 uur. Daaronder bijvoorbeeld de Donkwoning in de Dobbewijk, een bezoek meer dan waard. Maar ook het Ambachts- en Baljuwhuis in de Voorstraat, Berbice, Beresteijn, Kasteel Duivenvoorde en meer. En wat te denken van de Voorstraat. Een monument op zich!!

Zondag 15 september
Traditiegetrouw de dag van de oldtimers. Vanaf het middaguur worden de prachtige bolides het Voorschotense centrum binnen gepraat. Een kleine 100 klassieke auto’s, motoren, brommers en fietsers parkeren op de Voorstraat waar het publiek ongegeneerd in de auto’s kan gluren. Zo’n 80 kunstenaars tonen bijzonder werk in de Schoolstraat en de Voorstraat. Maar hoe ontstaat kunst? Dat laten diverse artiesten ter plekke zien. Uiteraard is het werk veelal ook te koop.

Beauty Event
En wat biedt Voorschoten op het gebied van beauty?? Dat tonen diverse ondernemers zondagmiddag in de Evenementenhal. Tussen 13.00 en 16.00 uur gaat de rode loper uit voor een modeshow. Daarnaast veel make-up, kappersdemonstraties, kleuradvies, sieraden en accessoires. Het beauty event is gratis toegankelijk en wordt georganiseerd door de Centrumondernemers. Het Weekend van Voorschoten wordt afgesloten met een spetterend optreden van de Knappe Mannen Band.

Meer info en het volledige programma is te vinden op www.hetweekend.nl

Tags

VoorschotenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top