Skip to content

Oudjes Blauw-Zwart verliezen nipt van oud Wassenaar

2 september 20132 minute read

Wassenaar – De gloriejaren van de Wassenaarse derby’s tussen SV Wassenaar en RKSV Blauw-Zwart herleefden afgelopen weekeinde op het sportpark De Schulpwei van Blauw-Zwart. Op uitnodiging van het Wassenaars Sportcontact traden twee elftallen van beide verenigingen aan, waarvan de spelers duidelijk tot de wat oudere categorie behoorden. Het Sportcontact, de koepel van alle Wassenaarse sportverenigingen, bestaat dit jaar maar liefst 60 jaar. Als onderdeel van de sportmarathon die Run for Rio datzelfde weekeinde zo succesvol organiseerde, traden de ‘oudjes’van 25 jaar geleden van beide Wassenaarse verenigingen tegen elkaar in het strijdperk.

De publieke belangstelling was nog heel behoorlijk, al waren decennia geleden de Wassenaarse straten bijna leeg als beide rivalen tegen elkaar in het strijdperk traden. Het was heerlijk nostalgisch om de soms enigszins uitgedijde sportkanjers om de wedstrijdbal, geschonken door restaurant De Schulpwei, te zien strijden. Hier en daar een technisch hoogstandje, veel inzet en afgewogen tempo en een soepel leidende Bert Klaverveld als scheidsrechter.

De ploeg uit het Kerkehout (SV Wassenaar dus) trok uiteindelijk aan het langste eind: een winst met 4-3. Björn Canter Visser van de groen-witten uit het Kerkehout, die nota bene ook nog in het eerste van Blauw-Zwart speelde, scoorde maar liefst drie keer (of was het vier keer?). Zo kun je oud worden in het voetbal! Wassenaar speelde het spelletje net ietsje leper dan de ooit zo gelauwerde Blauw-Zwarters, die bovendien te kampen kregen met enkele blessures. In het laatste kwartiertje ontstond er zelfs een heuse derby-sfeer waardoor de scheidsrechter nog echt scherp moest gaan fluiten. De sportieve sfeer, het weerzien van oude bekenden en de echte oude Wassenaarse voetbalsfeer leden daar echter niet onder. Er gaan zelfs stemmen op om een dergelijke wedstrijd nog een keer te herhalen.

De deelnemende spelers waren voor Blauw-Zwart: Ed Ruygrok, Rob van Noort, Pim van den Berg, Egbert Ruygrok, Karel Verhart, Wim Tolido, Willem Vosse, Ton Hakkeling, Watze Smit, Rick Remmerswaal, Leon Borsboom en Frank Voorham. Voor SV Wassenaar speelden: Gerard de Leeuw, Sjaak Laarman, Berry Vrijburg, Björn Canter Visser, Casper Seyn, Ben Duursma, Roger Huygen, Roderick Rijsdam, Remco van der Kooij, Willem van Biezen, John Huegen, Tristan van Rijn, Gert Seyn en Hans van Leeuwen.

Een speciaal woord van dank verdienen de elftalleiders die zoveel voorwerk verrichtten: Albert van Biezen (Wassenaar) en Cees Olyslager (Blauw-Zwart). En de spelers houden aan deze bijzondere wedstrijd als herinnering de fraaie elftalfoto over.

Tags

BlauwZwartSV WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top