Skip to content

Mindful aandachttraining bij Aerofit Healthclub

3 september 20132 minute read

Wassenaar – Bewust en aandachtig leven maakt het leven interessanter, levendiger en completer. Oók als je ervaringen hebt die moeilijk en confronterend zijn. Mindfulness is het met aandacht aanwezig zijn in het hier en nu, zonder daar een oordeel over te hebben. Je leert gedachten als gedachten te zien en niet als waarheid, vervolgens leer je gedachten te accepteren zoals ze zijn en ervaar je dat ze ook weer weggaan. Met de focus op het anders leren omgaan met gedachten, onderscheidt mindfulness training zich van andere gedragstherapieën die zich richten op het veranderen van gedrag of van gedachten.

Diverse onderzoeken tonen aan dat mindful aandachttraining positieve invloed heeft op verschillende lichamelijke en geestelijke klachten. Zo is het o.a. effectief gebleken bij mensen met angst- , eet- of persoonlijkheidsstoornissen en bij depressies. Maar ook bij mensen met lichamelijke klachten als pijn, psoriasis en kanker kan deze training verlichting geven. Ook is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat mindfulness zeer waardevol kan zijn voor mensen zonder specifieke klachten. Het kan leiden tot vermindering van stress, piekeren en angst en tot het vergroten van het empatisch vermogen. Verder blijkt het een effectief middel te zijn bij behandeling van burn out en bij het vergroten van flexibiliteit, aanpassingsvermogen en emotionele stabiliteit.

Aandachtig aanwezig zijn zonder oordelen is vrij eenvoudig te leren, maar vraagt wel om training. Het geheim ligt in het met mildheid leren kijken naar de capriolen van de geest, ze leren kennen en onderzoeken, beseffen dat je kunt kiezen er al dan niet op in te gaan, leren zorgzaam te zijn voor jezelf (en daarmee voor anderen), merken dat je met vallen en opstaan leert en dat je met alles wat je tegenkomt niet alleen staat.

Op zondag 15 september start bij Aerofit Healthclub een mindful aandachttraining van 6 weken (cursusdata: 15, 22 en 29 september en 6, 13 en 20 oktober van 12.00-13.30). De training wordt verzorgd door Esmee Hoogenboom, gediplomeerd mindful coach en yoga docente.

Interesse? Kom voor meer informatie en een gratis mindful aandachttraining vrijblijvend langs op zondag 8 september van 12.00-13.30. Locatie: Aerofit Healthclub – Hofcampweg 270. Meer informatie en aanmelding via info@JZ11.nl of via telefoonnummer: 06-23102265.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top