Skip to content

Nieuwbouw Pieter Maritzstraat financiën rond

5 september 20132 minute read

Wassenaar – Met het plaatsen van een prefab binnenwand hebben burgemeester Jan Hoekema en wethouder Fatma Koşer Kaya op donderdag 5 september het voorlopige hoogtepunt van de nieuwbouw in de Pieter Maritzstraat kracht bijgezet.

De officiële handeling op de bouwplaats werd nog feestelijker toen directeur Wil van Dam van Woningbouwvereniging Willibrordus bekend maakte dat de financiën rond zijn om het totale project te kunnen realiseren. Voor alle aanwezigen waaronder raadsleden, kwam dit goede nieuws als een verrassing. De woningbouwdirecteur werd ter plekke gefeliciteerd door Rob Steijn van bouwer Dura Vermeer. Ook de burgemeester en de wethouder reageerden enthousiast en namen hun helm hiervoor af. Burgemeester Hoekema refereerde aan de raadsbrief waarin het verzoek van Willibrordus om gemeentelijke garantstelling voor de 2e fase van dit project is afgewezen. “Dit is om begrijpelijke redenen. Maar de gemeente deelt ook uw financiële zorg. Daarom petje af voor al uw inspanningen om het geld bij elkaar te krijgen. We zijn heel blij dat we dit project nu kunnen afbouwen en er geen ‘Gat van Wassenaar’ ontstaat.”

Sociale woningbouw
Woningbouwvereniging St. Willibrordus bouwt 53 woningen aan de Pieter Maritzstraat en de Hallekensstraat: 44 huurwoningen en 9 koopwoningen. De woningen zijn bestemd voor gezinnen, starters en senioren. Herinrichting van dit gebied versterkt het aanbod van sociale woningen in de wijk Oostdorp.

Op de foto v.l.n.r.: Rob Steijn van bouwer Dura Vermeer, burgemeester Jan Hoekema, wethouder Koşer Kaya, Will van Dam, directeur van Woningbouwvereniging Willibrordus

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top