Skip to content

Overval renbaan Duindigt, politie zoekt getuigen

5 september 20132 minute read

Wassenaar – Twee nog onbekende mannen overvielen woensdagavond 4 september om 23.00 uur een 24-jarige Hagenaar bij renbaan Duindigt op de Waalsdorperweg. Het slachtoffer werd bij de overval bedreigd met een wapen.

Het slachtoffer kwam woensdagavond omstreeks 22.45 uur aan bij de renbaan. Op het moment dat hij het clubgebouw opende, werd hij overmeesterd door de twee verdachten. Ze dwongen het slachtoffer om hen naar de kluis te brengen, waar hij onder bedreiging van een wapen geld moest afgeven. Vervolgens bonden ze het slachtoffer vast en gingen ze er met een flink geldbedrag vandoor. Het slachtoffer wist zichzelf na een half uur te bevrijden en de politie te waarschuwen. Meerdere politie-eenheden kwamen ter plaatse en deden in de nabije omgeving onderzoek. Ook de politiehelikopter is ingezet, maar dat heeft helaas niet tot arrestaties geleid.

Signalement:

Dader 1:

  • Blanke huidskleur;
  • Gespierd postuur;
  • Ongeveer 1.85 m. a 1.90 m. lang;
  • Zwarte jas met capuchon, zwarte trainingsbroek;
  • Droeg een bivakmuts en handschoenen.

Dader 2:

  • Gespierd postuur;
  • Ongeveer 1.80 m. lang;
  • Zwarte jas met capuchon, vermoedelijk een zwarte spijkerbroek;
  • Droeg een bivakmuts.

De verdachten hadden een donkergekleurde sporttas bij zich en spraken in een buitenlandse taal met elkaar. Vermoedelijk Pools of Bulgaars.

Focus op overvallen
De aanpak van overvallen is dé prioriteit van de politie in de regio Den Haag. Daarom beschikt de politie over een speciaal overvallenteam dat samen met lokale wijkbureau’s onderzoeken verricht op het gebied van overvallen. Ook wordt het toezicht op zogenoemde ‘hot spots’ verscherpt en zit de politie potentiele daders dicht op de huid. Met het OM zijn afspraken gemaakt over onder meer de inzet van bijzondere opsporingsmiddelen; ook hanteert het OM zwaardere strafeisen. Daarnaast worden ondernemers, huiseigenaren en woningbouwcorporaties gewezen op de maatregelen die zij zelf kunnen nemen om overvallen tegen te gaan. Het aantal overvallen daalde door deze inspanningen de afgelopen jaren fors, ook in 2013 is er sprake van een reductie. Al is elke overval er één teveel.

Tips? Bel de politie!
Bent u getuige geweest van deze overval of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met speciale overvallenteam in Den Haag (Twister) via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Tags

PolitieWassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top