Skip to content

Adopteer een prent van Brandweermuseum Wassenaar!

6 september 20130 second read

Wassenaar – In de tentoonstelling die tot en met 15 september te zien is in de Tuinzaal van Raadhuis de Paauw toont Brandweermuseum Wassenaar de verzameling historische prenten. 17e eeuwse, 18e eeuwse, 19e eeuwse prenten en 20e eeuwse tekeningen. Een flink aantal prenten en tekeningen moet nodig behandeld worden door een professionele papierrestaurator.

Schoonmaken, repareren, vochtplekken behandelen, opnieuw opzetten op zuurvrij materiaal (voor een voorbeeld zie de achterkant van deze oproep). We bergen ze daarna op in zuurvrije dozen en tonen de prenten alleen bij tijdelijke tentoonstellingen. Zo wordt er voor gezorgd dat de prenten nog lang meekunnen.

Het werk van de papierrestaurator kost voor een kleine prent € 75, voor een middelgrote € 100 of € 125 en voor een grote prent € 150 tot € 200. We kunnen die kosten zelf maar voor een klein deel opbrengen. U kunt ons helpen door (een deel van) de kosten van het behandelen van een prent voor uw rekening te nemen en zo de prent te ‘adopteren’. Voelt u er iets voor, neem dan contact op met Kees Plaisier op 0629011009 of via brandweermuseum@wassenaar.nl

U kunt ook meteen een bedrag overmaken op de rekening van de Stichting Vrienden van het Brandweermuseum 1664.34.612 onder vermelding van “bijdrage restauratie prenten”. Vanzelfsprekend is elk bedrag welkom.

Tags

BrandweermuseumWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top