Skip to content

Cursus over kunstenaar Kokoschka in Bibliotheek Wassenaar

8 september 201345 second read

Wassenaar – Toen Klimt en Freud honderd jaar geleden in Wenen rondliepen, was het grootste aanstormende talent in de stad: Oskar Kokoschka. Generaties jonge schilders raakten geïnspireerd door deze Oostenrijkse jongeman die in een kleurrijke stijl schilderde die een dramatische vibratie uitademt.

Naast portretten van mensen en dieren zijn er op de grote Kokoschka-tentoonstelling – dit najaar in het Rotterdamse museum Boijmans van Beuningen – ook landschappen en stadsgezichten van de schilder te bewonderen. De meer dan 140 kunstwerken vormen een visueel kleurengeheel die getuigt van zowel de diverse stijlen waarin Kokoschka schilderde alsook de individuele wending die hij zijn stijl vaak meegaf. In deze overzichtscursus die bestaat uit drie bijeenkomsten, verdiepen we ons in zowel de belangrijkste onderwerpen in Kokoschka’s kunstwerken alsook de symbolische duidingen en stilistische ontwikkeling die het oeuvre laat zien.

Data: 1, 8 en 15 oktober 10.30 u, entree € 12,50 per college, Biebpas € 11,50. Reserveren via lezingen.wassenaar@obvw.nl, meer info www.obvw.nl.

Tags

OBVWWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top