Skip to content

Op kamp met Scouting Van Woesik

9 september 20132 minute read

Wassenaar – Weekendkampen en zomerkamp zijn de hoogtepunten van alle kinderen van Scouting van Woesik. In de periode van 20 t/m 30 juli zijn alle kinderen op kamp geweest in Reeuwijk. De Bevers (kinderen van 5-7 jaar) bleven alleen het weekend, de Welpen (7-10 jaar) vonden het geweldig om de hele week te blijven. De Bevers en Welpen sliepen in een kamphuis. De junioren (10-12 jaar) en de Zeeverkenners (12-15 jaar) sliepen in tenten op een supergezellig kampterrein.

Door het fantastische weer hebben de kinderen heel veel spellen in en op het water gedaan. Zeilen, wrikken, kanoën en speurtochten op en over het water. De kinderen konden zelfs waterskiën op zelfgemaakte borden achter de Mercurius. Ook waren er het modderballet en vele anderen spellen. Natuurlijk ging ‘s avonds het kampvuur aan. Ook kwamen piraten, indianen en cowboys op bezoek. In vele spannende zoektochten werden voldoende aanwijzingen gevonden over de grote schat van Reeuwijk.

Afgelopen zaterdag was de opening van het seizoen op het eigen scoutingterrein aan de Duivenvoordelaan. Eerst gingen vier leden overvliegen naar de volgende speltak. Onder aanmoediging van de andere leden renden deze kinderen een parcours en vlogen van de glijbaan de poldersloot in. Daar lag een surfplank klaar als vervoermiddel naar de balk over het water. Eenmaal weer op de kant werden de 4 overvliegers door de leiding overgevlogen naar hun nieuwe groep. Daarna mochten alle kinderen de verschillende spellen gaan doen die klaar stonden, zoals van de zelfgemaakte glijbaan het water in glijden, schminken, een toren van 9 grote tonnen omschieten, een kussengevecht boven het water, met de surfplanken het water op, even rustig buiten kleuren en natuurlijk was er ook iets te drinken met wat lekkers erbij. Het was een hele gezellige start en het was heel leuk dat er 6 nieuwe kinderen kwamen kijken of scouting leuk is. En dat vonden deze kinderen allemaal!

Lijkt scouting ook iets voor uw kind(eren)? Kom dan gerust een keer op zaterdag langs. Vanaf 5 jaar is uw kind welkom. Omdat scouting zo veelzijdig is, mogen kinderen drie weken gratis meedoen. Kijk voor meer informatie op onze website: www.vanwoesik.com. Of neem contact op met: Inge Pronk ingepronk@gmail.com of 06-14316450.

Tags

ScoutingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top