Skip to content

25 jaar MARCO’S MODESTOFFEN

10 september 20133 minute read

Wassenaar – In september 2013 bestaat Marco’s Modestoffen in de van Hogendorpstraat 25 jaar. Reden voor een terugblik en een feestje.

De jaren 80….. en 90
In 1988 startte Corry van der Meij met een “lege” winkel. “Ik had nauwelijks startkapitaal; als ik nu terugkijk dan was het toen maar een kale bedoeling”. Ik wilde persé niet alleen maar stoffen en ben daarom tegelijkertijd een atelier voor maatkleding begonnen. Geleidelijk aan groeide het assortiment: modestoffen, quiltstoffen en vooral een groot assortiment fournituren. Inmiddels hebben we een winkel vol met allerhande fournituren: om heerlijk te struinen heet dat nu. Geleidelijk aan werd het atelier uitgebreid met herstel- en veranderwerk.

In de loop van de jaren 90 kwamen naaimachines in het assortiment; de eerste cursussen werden georganiseerd. Er kwamen regelmatig klanten langs, die hulp en advies kregen. Totdat iemand vroeg of al die tips eens aan haar en een groepje vriendinnen konden worden uitgelegd. Het begon met vijf gewone naaicursussen; maar inmiddels is er iedere week ’s ochtends, ’s middags en een avond les. Er is een uitgebreid assortiment aan quiltcursussen voor beginners en gevorderden. Er is een zgn. Quilt-bee en nieuw een BOM-quilt, waarin we in de loop van een aantal maanden een groot formaat quilt maken. Recentelijk startten we met een workshop naaien voor jonge meisjes vanaf 10 jaar en ook die workshop was snel (vol)geboekt. Tenslotte hebben we een groep creatieve dames, die party’s voor creatieve kinderen (leuk voor verjaardagen) bij ons organiseren.

De jaren 2000: internet en de regionale uitbreiding..
Computers, Internet en de website kwamen binnen. De eerste verkopen liepen via Internet. Het is nu dagelijks e-mail raadplegen. Quiltstoffen en cursussen werden fors uitgebreid. In 2007 verhuisden wij en kregen 50% meer winkelruimte, een dubbel zo grote opslag en ruimte voor demo’s en lessen.

“Hoogte”punten in het winkelbestaan?
Er zijn meerdere leuke momenten geweest: creatieve winkel van het jaar 2013. (Toen nog prinses) Maxima in de winkel! We hebben een heftige brand gehad en daarna een hele verbouwing, een 2e verbouwing, een 3e verbouwing….zucht. Heel leuk is de uitbreiding naar een regionale klantenkring. Vroeger kwamen specifiek mensen uit Wassenaar, maar omdat wij inmiddels een goed gesorteerde speciaalzaken zijn hebben wij ook regionale bekendheid.

En de komende 25 jaar…..
Zo “leeg” als we begonnen wordt het bij ons nooit meer. Van een één vrouwsbedrijf groeiden we naar nu ca. 9 medewerksters. (Waarvan de meesten overigens al meer dan 20 jaar bij ons werken) Zeker in deze wat sobere tijden, waarin eigen kleding en (meer) zelf opleuken in opkomst is merken we een dagelijkse stroom klanten, die we graag in de feestvreugde laten delen.

Speciale activiteiten feestweek…
Daarom hebben wij in de week van 17 – 21 september een aantal acties bedacht. Onze nieuwe website gaat de lucht in, met actuelere informatie en de mogelijkheid om je via de website (www.marco-modestoffen.nl) aan te melden voor cursussen en workshops.

Bij aankoop hebben we een leuk geschenkje; maar hier geldt wel: op=op. We geven kadobonnen: des te hoger de aankoop des te aantrekkelijker de kadobon. 2 weken lang is er een aanbieding van maai- en lockmachines en op zaterdag 21 september hebben we een demodag met naai- en lockmachines. De uitnodiging is dus eigenlijk: kom eens langs – laat u verrassen en deel met ons de komende 25 jaar.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top