Skip to content

Esther Roelofs, initiatiefneemster van The Power Run Project

11 september 20132 minute read

Wassenaar – Misschien heeft u haar wel eens zien trainen, op de Wassenaarse Slag of op weg naar Katwijk. Esther Roelofs, initiatiefneemster van The Power Run Project (TPRP), bereidt zich op dit moment voor op de marathon van Chicago op 13 oktober aanstaande.

Tijdens de New York marathon haalde ze geld op voor een bouwproject in Hancky (Zuid-Afrika). Deze keer zoekt Esther begunstigden van sponsorgelden dichter bij huis: “Door de crisis zijn er ook in onze naaste omgeving steeds meer mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Het is niet altijd even zichtbaar, maar achter gesloten deuren maken ze zich wel zorgen over de stapel onbetaalde rekeningen en hoe ze de boodschappen van volgende week moeten gaan betalen. Het toekomstperspectief is niet rooskleurig en sommige verliezen langzaamaan de moed. Je moet ook wel een hele dikke huid hebben als je na 30 sollicitaties opnieuw nee te horen krijgt.”

En dat is nu net de groep die The Power Run Project (TPRP) wil bereiken. “De opzet van TPRP is kleinschalig en simpel. Het is ontstaan vanuit de basisgedachte dat regelmatig hardlopen je sterker maakt, zowel fysiek als mentaal. Maar als je persoonlijke leven ineens ingrijpend verandert, verdwijnt sporten en tijd voor jezelf al snel naar de achtergrond. Terwijl dat juist een periode is dat je zo sterk mogelijk in je schoenen moet staan.”

TPRP zal haar deelnemers ondersteunen en begeleiden bij een trainingsprogramma naar een samen geselecteerd sportief doel. Ook vullen zij de financiële randvoorwaarden in die de deelnemers nodig hebben om hun sportieve doel te bereiken. Dit gaat voor sommige mensen om kleine dingen als goede loopschoenen, maar voor anderen betekent dit misschien ook een oppas om te kunnen trainen. “Het trainen maakt de deelnemers niet alleen fysiek fitter en sterk, maar geeft ze ook een doel waarbij ze met wilskracht en motivatie wél zelf hun succes kunnen bepalen.”

TPRP wordt gesponsord door WorkWire en UTS. “Het is een project voor mensen die zelf hun mouwen willen opstropen en ertegenaan willen gaan; een mooie kans om een goed lokaal initiatief te steunen! Sympathisanten nodig ik dan ook van harte uit om onze website te bezoeken: www.powerrunproject.com. Daar kunnen ze voor €20,- de echte TPRP baseball cap bestellen en zo ons project steunen.”

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top