Skip to content

Brandweermuseum Wassenaar in Kakafonie

12 september 201359 second read

Wassenaar – Op zondag 15 september om 12:30 uur is Kees Passchier van het Brandweermuseum Wassenaar te gast in Kakafonie bij Midvliet FM. Kees is coördinator van het Brandweermuseum en komt vertellen over dat leuke museum in Wassenaar, gevestigd in De Paauw aan de Raadhuislaan. Wat zeker ter sprake zal komen is de huidige actie ‘Adopteer een prent’.

In de tentoonstelling die tot en met 15 september te zien is in de Tuinzaal van Raadhuis de Paauw toont Brandweermuseum Wassenaar de verzameling historische prenten. !7e eeuwse, 18e eeuwse, 19e eeuwse prenten en 20e eeuwse tekeningen. Een flink aantal prenten en tekeningen moet nodig behandeld worden door een professionele papierrestaurator. Schoonmaken, repareren, vochtplekken behandelen, opnieuw opzetten op zuurvrij materiaal.

Het werk van de papierrestaurator kost voor een kleine prent € 75, voor een middelgrote € 100 of € 125 en voor een grote prent € 150 tot € 200. Het Brandweermuseum kan die kosten zelf maar voor een klein deel opbrengen. U kunt het Brandweermuseum helpen door (een deel van) de kosten van het behandelen van een prent voor uw rekening te nemen en zo de prent te ‘adopteren’.

Hoe dat werkt, hoor je in Kakafonie op zondag 15 september om 12:30 uur als Kees Passchier te gast is bij Midvliet FM.

Tags

BrandweermuseumWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top