Ga naar hoofdinhoud

Burgemeester Hoekema geeft gelukswens door aan Noordwijk

12 september 20132 minute read

Wassenaar – Vrijdag 13 september gaat de Expeditie Geluk van start. Een team van expeditieleden dat de komende twee maanden ons land oproept zich in te zetten voor het Geluk van alle kinderen in Nederland. De expeditie start in Den Haag. Hier zal burgemeester Jozias van Aartsen, vergezeld door Alexa Kielstra, burgemeester van Madurodam, het startsein geven voor de expeditie en een gelukswens aan de gemeente Wassenaar meegeven.

Gelukswens van Wassenaar aan Noordwijk
Na een wandeling van ruim twee uur wordt op vrijdag 13 september om 17.30 uur de gelukswens van Den Haag aangeboden aan burgemeester Jan Hoekema op het strand van de Wassenaarse Slag (nabij de strandopgang). Namens de gemeente Wassenaar zal de burgemeester daarna ‘een gelukswens aan de gemeente Noordwijk’ meegeven aan de expeditieleden.

De route
De loodzware voettocht met “sledes” kent 62 etappes van 26 km zonder pauze. De route is 1600 kilometer lang en voert langs de grenzen van ons land. De exacte route die wordt afgelegd, is te bekijken op www.expeditiegeluk.nl/route

Bu(u)rgemeesters geven het Geluk door
Burgemeester van Aartsen van Den Haag geeft het startsein voor Expeditie Geluk en zal een persoonlijke geluksboodschap meegeven aan de lopers om te bezorgen bij zijn collega-bu(u)rgemeesters op de expeditieroute. Dit wordt aan alle burgemeesters op de route gevraagd, zodat het Geluk ook spreekwoordelijk wordt doorgegeven van gemeente tot gemeente.

Geluk voor alle kinderen in ons land
Bijna 400.000 kinderen in ons land hebben te maken met armoede en de ernstige problemen die dat veroorzaakt. Voor hen is geluk niet vanzelfsprekend. Expeditie Geluk zet zich in voor deze kinderen door geld in te zamelen voor Nationaal Fonds Kinderhulp. Kinderhulp helpt deze kinderen direct en op praktische wijze. Met het ingezamelde geld worden verder “Lessen in Geluk” op basisscholen gegeven.

Geluk ligt in onze handen….en binnen handbereik
Expeditie Geluk wil mensen inspireren én motiveren om mee te lopen en zelf in actie te komen. De expeditieleden geven het goede voorbeeld, maar ook met minder (fysieke) inspanning kan iedereen zijn/haar bijdrage leveren. Iedereen wordt gestimuleerd deel te nemen en zijn eigen talenten in te zetten om geld in te zamelen. Basisscholen, serviceclubs, verenigingen, bedrijven en particulieren kunnen op de website http://acties.expeditiegeluk.nl hun eigen actie aanmelden.

Expeditie Geluk is een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp, Stichting Gelukskoffer, Stichting Duurzame PABO en de Baak.

Tags

HoekemaWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top