Skip to content

Met het Nut naar de Staatsopera van Tatarstan

12 september 20132 minute read

Wassenaar – “Leef en geniet, het leven kan morgen voorbij zijn!” Op woensdag 6 november staat het overbekende orkest en koor in het Stadstheater van Zoetermeer om het meesterwerk van Carl Orff uit te voeren. Aanvang 20.15 uur.

De Carmina Burana van Carl Orff, heeft velen geïnspireerd en het wereldberoemde O Fortuna is en wordt nog vaak gebruikt voor reclames en films. Oorspronkelijk is de Carmina Burana een verzameling van Middeleeuwse liederen, waar Orff een selectie van heeft gemaakt, die hij vervolgens op muziek heeft gezet. Minder bekend is dat de teksten van de Carmina Burana gaan over de ontluikende natuur in de lente, kritiek op kerk en overheid en verheerlijking van het ongebonden leven vol aardse geneugten. Het motto is: Carpe diem.

De Carmina Burana wordt uitgevoerd door de Staatsopera van Tatarstan met een groot koor van 42 zangers, een aantal solisten van internationale allure en uiteraard met het overbekende orkest uit Kazan. En ter herinnering hier de link om het koor van het machtige O Fortuna te beluisteren:

{youtube}si69wMdPRnw{/youtube}

Mocht u bij het Nut nog geen kaarten besteld hebben, doe dit dan zo spoedig mogelijk. Uiterlijk 5 oktober moet uw aanmelding bij het Nut binnen zijn. Kaarten voor leden van het Nut resp. hun introducés € 41,00/44,00 p.p. Een lidmaatschap van het Nut kost € 20,00 per huisadres per jaar.

Wilt u van huis worden gehaald om veilig en gezellig met anderen tot voor de deur van het theater te worden afgezet en v.v. dan betaalt u voor dit vervoer € 17,50 p.p.U hoeft zich dan geen zorgen te maken over uw auto of het parkeren ervan.
Bestellen en het Nut tot incasso machtigen via www.nutwassenaar.nl of per inschrijfformulier uit het Nut programmaboek 68, dat voor niet leden bij het C.I.P. in de Bibliotheek ligt.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top