Ga naar hoofdinhoud

Bouwvergunning voor Amerikaanse ambassade in Wassenaar

13 september 201352 second read

Wassenaar – Op donderdag 12 september overhandigde burgemeester Jan Hoekema de vergunning voor de bouw van de Amerikaanse ambassade aan de charge d’affaires van de Verenigde Staten, de heer Adam Sterling. Van wethouder Leendert de Lange (Ruimtelijk beleid en ontwikkeling) kreeg de heer Sterling symbolisch een spade cadeau.

Burgemeester Jan Hoekema: “Ik ben zeer verheugd met de komst van de Amerkaanse ambassade in Wassenaar. Ik heb er het volste vertrouwen in dat het nieuwe gebouw van de ambassade wordt ingebed in het groene, landschappelijke karakter van Wassenaar en dat de bouw in goede harmonie met de buurtbewoners verloopt.”

Planning van de werkzaamheden
Volgens planning wordt over een maand gestart met de bouw van het nieuwe onderkomen voor de ambassade aan de Waalsdorperlaan in Wassenaar. Een nieuw gebouw op een andere locatie is nodig in verband met de verscherpte veiligheidseisen van de zijde van de Amerikaanse regering, waaraan het huidige pand in de binnenstad van Den Haag niet meer voldoet. De bouw van de ambassade duurt naar verwachting 36 maanden. Het pand moet een onderkomen bieden aan ruim 200 medewerkers.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top