Ga naar hoofdinhoud

(P)uur Natuur en de macht en pracht van Rotterdamse Havenbaronnen

13 september 201359 second read

Wassenaar – Als opmaat naar de Open Monumentendag wordt in Wassenaar elk jaar op Open Monumentenavond een lezing gehouden dat aansluit bij het landelijke thema. Dat staat dit jaar in het teken van macht en pracht. Wassenaarkenner bij uitstek, Robert van Lit, vertelde in raadhuis De Paauw op donderdagavond 12 september aan een met veel belangstellende gevulde raadzaal over de komst van veel welgestelde Rotterdammers naar Wassenaar. Door de aanleg van de Hoflijnspoorlijn aan het begin van de 20ste eeuw werd het bosrijke Wassenaar een gewilde woonplaats voor in de haven rijk geworden handelslui.

Een bijzonder intermezzo was het voorproefje dat de Cultuurbrouwerij gaf van de voorstelling (P)uur Natuur. De hele voorstelling is dit weekend op verschillende locaties tijdens Open Monumentendag en de Natuurfeestdag op Meijendel te zien. Vol trots overhandigde vervolgens voorzitter van het comité Open Monumentendag, Nico Mooyman, aan wethouder Leendert de Lange, het eerste exemplaar van het fraai vormgegeven boekje ‘Macht en pracht in Wassenaar’ met veel nieuwe verhalen en foto’s. De wethouder onderstreepte de meerwaarde van de Open Monumentendag. Daarom blijft de gemeente deze dag steunen en bedankte het organiserende comité en de auteurs voor de wijze waarop ze het erfgoed voor Wassenaarders toegankelijk maken.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top