Skip to content

Blauw-Zwart zet eerste thuiswedstrijd in winst om

16 september 20133 minute read

Wassenaar – De eerste thuiswedstrijd van Blauw-Zwart in dit nog jonge seizoen leverde een 2-0 overwinning op. In een wedstrijd die meer spannend dan mooi was toonde de formatie van sponsor UTS Abbink Logistiek & UTS Van der Geest Verhuizingen zich iets slagvaardiger dan tegenstander FC Boshuizen.

Blauw-Zwart startte met goede, aanvallende bedoelingen. Boshuizen werd op eigen helft terug gedrukt en dat resulteerde na 10 minuten in het eerste doelpunt. Aanvoerder Jasper van den Boer mocht ongehinderd met de bal aan zijn voeten vanuit de achterhoede in een rechte lijn naar het vijandelijke strafschopgebied oprukken, waarna hij doelman Laterveer met een bekeken schuiver in de rechterhoek kansloos liet. Deze snelle achterstand was voor Boshuizen het signaal om zich wat meer op de Blauw-Zwart helft te begeven. Dat leidde echter niet tot kansen voor de Leidenaren, waardoor doelman Niels van Schie het relatief rustig had.

Ook Blauw-Zwart kwam niet meer tot grootse daden, zodat de eerste helft min of meer voorbij kabbelde. In de laatste minuut voor rust was er nog wat dreiging na een lage voorzet vanaf de rechter vleugel van Guy van Vliet, maar de Leidse sluitpost was alert en maakte zich meester van de bal.

Het begin van de 2e helft was weer voor de Blauwen. Na een mooie aanval werd Adrian Koziel, de nieuwe, Poolse aanwinst van de Schulpweibewoners, in stelling gebracht. Zijn schot ging helaas hoog over het doel. Even later leek Boshuizen te scoren doordat laatste man Sander van Kuijen uitgleed en de bal verspeelde. Boshuizen ging met 3 aanvallers richting keeper Van Schie, de bal werd keurig opzij gelegd maar daarna hopeloos naast het lege doel getikt.

De minuten hierna werden door beide trainers gebruikt om een aantal frisse krachten in het veld te brengen. Bij Blauw-Zwart verlieten Maarten van der Flier en Wilmar van der Ham het veld. Zij werden vervangen door Stuart Hooijmans en Roy Bentvelzen.
Dit verse bloed bracht weer wat aanvallende impulsen teweeg bij de UTS Abbink Logistiek & UTS Van der Geest Verhuizingen brigade. Zo kapte Stuart fraai zijn man uit en schoot rakelings naast. Vijf minuten voor tijd leken de Blauwen het duel te beslissen toen Alex Meyer er op de rechterkant vandoor ging. In plaats van de bal af te leggen op een van de twee meegekomen aanvallers ging hij echter voor eigen succes en prikte hij de bal op het dak van het doel. Even later was het toch raak. Na een verre uittrap van Niels kon Adrian de bal oppikken en fraai langs de Leidse keeper schieten: 2-0.

De buit en de eerste drie punten waren binnen. Hoewel Blauw-Zwart minder goed speelde dan in de openingswedstrijd tegen Leidsche Boys, geeft deze overwinning hoop op meer. Dat moet volgende week dan gebeuren in de altijd lastige uitwedstrijd tegen Woubrugge.

Tags

BlauwZwartVoetbalWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top