Skip to content

Concertkamer opent het nieuwe seizoen met het Ragazze Kwartet

16 september 20132 minute read

Wassenaar – In het nieuwe seizoen 2013-2014 zal de Concertkamer Voorschoten een aantal concerten organiseren in samenwerking met de werkgroep Paauwconcerten Wassenaar. Van de acht geplande concerten zullen er drie in De Paauw (Wassenaar) en vijf in Het Kruispunt (Voorschoten) worden gegeven. Tevens zullen de concerten, op één na, verhuizen van de zaterdagavond naar de zondagmiddag. Veel vernieuwing dus!

Het eerste concert in deze nieuwe reeks zal worden gegeven door het gerenommeerde Ragazze Kwartet, met de bekende acteur Porgy Franssen als verteller. Op het programma staan het strijkkwartet in G opus 106 van Antonín Dvořák en het strijkkwartet nr. 1 (Kreutzersonate) van Leoš Janáček.

Het Ragazze kwartet – Rosa Arnold en Jeanita Vriens, viool, Annemijn Bergkotte, altviool en Amber Docters van Leeuwen, cello – wordt geroemd om zijn frisse, enthousiaste en kleurrijke manier van spelen. Zij laten horen hoe mooi en ontroerend, maar ook fluisterend, swingend en messcherp het klassieke strijkkwartet kan zijn. Hun programmering varieert van Barok tot hedendaags. Communicatie met elkaar en met het publiek staat voorop en het kwartet is constant op zoek naar nieuwe presentatievormen, waaronder een combinatie van dans en muziek en het meewerken aan muziektheaterproducties.

Dit geheel Tsjechische programma voert langs de folkloristische en gepassioneerde klanken van de Tsjechische cultuur. De Kreutzersonate van Janáček is gecomponeerd naar de gelijknamige novelle van Lev Tolstoj over een ongelukkig huwelijk. Het Ragazze Kwartet heeft speciaal voor dit programma de acteur Porgy Franssen benaderd. Hij zal Tolstoj´s teksten bewerken tot een muzikale vertelling. Vervlochten met de muziek, wordt het indringende verhaal verteld van een echtpaar dat vecht met liefde en lust, trouw en ontrouw, jaloezie en wraak, binnen een cultuur waar de verhoudingen tussen mannen en vrouwen op scherp staan.

Het concert zal worden gegeven op zondag 29 september in De Paauw, Raadhuislaan 22, Wassenaar. De aanvangstijd is 12.00 uur.
De entreeprijs bedraagt 16 € (voor studenten en CJP-houders 7 €, uitsluitend aan de zaal). Op vertoon van de biebpas ontvangt men 1 € korting (eveneens uitsluitend aan de zaal). Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. De kassa is open vanaf een half uur voor de aanvang van het concert. Toegangskaarten zijn tevens te verkrijgen in de voorverkoop bij Daily Shop, Schoolstraat 13, Voorschoten en bij Daily Shop, Langstraat 192-A, Wassenaar.

Voor volledige informatie over het programma, reserveringen en abonnementen: www.concertkamer.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top