Skip to content

Voedselbank Wassenaar blij met donaties van Weight Watchers

16 september 20132 minute read

Wassenaar – Op zaterdag 7 september jl. waren de meeste Voedselbanken in Nederland open, in verband met ‘Donation Day’. Deelnemende cursisten van de Weight Watchers-actie Lose for Good brachten die dag het aantal kilo’s dat ze waren afgevallen, omgezet in kilo’s voedsel, naar hun plaatselijke voedselbank. Ook in Wassenaar konden cursisten bij de Voedselbank terecht om artikelen in te leveren.

Landelijk is er door Weight Watchers cursisten totaal 11.000 kilo voedsel gedoneerd. Jammergenoeg is het gewicht dat in Wassenaar is ingebracht niet berekend, maar alles was van harte welkom. Het bestuur van de Voedselbank waardeerde de actie zeer.

Voedselbanken zijn afhankelijk van donaties en werken met (onbetaalde) vrijwilligers. Ze benaderen producenten en distributeurs van voedingsmiddelen en zamelen bij hen producten in, waarvan de kwaliteit nog steeds goed is, maar die om bepaalde redenen niet meer verkocht kunnen worden (en dan meestal vernietigd worden of als veevoer worden gebruikt). Van deze goederen worden vervolgens pakketten gemaakt die wekelijks worden uitgedeeld aan particuliere huishoudens die het om een of andere reden financieel niet kunnen redden.

In Wassenaar wordt wekelijks voor 27 tot 28 gezinnen een pakket klaargemaakt. De medewerkers van de voedselbank (allen vrijwilligers) kennen hun cliënten, en stemmen de inhoud van het wekelijkse pakket waar mogelijk op hen af. Mag iemand geen vlees eten, zijn er in een gezin kleine (of juist grote) kinderen, met al dat soort zaken houden de medewerkers rekening als zij een krat klaarmaken. Stichting Voedselbank Wassenaar is onderdeel van de Stichting Voedselbank regio Haaglanden en ontvangt via hen de basisartikelen, maar er komen ook plaatselijke donaties binnen. Zo werd er de afgelopen tijd vaak verse groenten en fruit gebracht door Wassenaarse volkstuinders en ook de kerken en diverse andere organisaties zetten zich in voor de Voedselbank.

Meer informatie over de Voedselbank vindt u op www.voedselbankhaaglanden.nl. Wilt u zelf iets doneren, neem dan contact op met mevrouw Gré Brouwer, telefoon 070-5110149.

De cursus van Weight Watchers in Wassenaar vindt elke dinsdagavond plaats in cultureel centrum De Warenar. Voor meer informatie gaat u naar www.weightwatchers.nl

Tags

VoedselbankWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top