Ga naar hoofdinhoud

Waterpolocompetitie 2013-2014 van start!

16 september 20132 minute read

Wassenaar – Afgelopen zaterdag was de start van de waterpolocompetitie. Bijna alle teams kwamen dit weekend al in actie. Ook in de waterpolo zijn de regels aangescherpt en dat was voor zowel spelers als scheidsrechters even wennen, maar het maakte de wedstrijden leuker en aantrekkelijker om naar te kijken.

Dames 1
Dames 1 speelde zaterdagavond in Rotterdam tegen Rotterdam 3. Binnen de minuut wisten de dames van WZK hun eerste doelpunt te scoren uit een man-meer-situatie. Rotterdam maakt al snel een tegendoelpunt, maar Anouk Noordervliet stelt orde op zaken en zorgt dat WZK op voorsprong blijft, 1-2. De wedstrijd gaat redelijk gelijk op. De dames van WZK speelden in een nieuwe formatie en dat pakte goed uit. Er werd leuk en goed samengespeeld en er waren veel mooie overspeelmomenten. Ivon Hensen en Annika den Dulk weten een aantal keer mooi te scoren. Rotterdam liet zich niet uit het veld slaan en weet ook wat doelpunten te maken. Uiteindelijk resulteerde deze leuke wedstrijd in een gelijkspel, 11-11.

De E’tjes
De E’tjes waren erg zenuwachtig. Na 1-0 achter te hebben gestaan was het Jeamie die 2 maal scoort en WZK op voorsprong zet. Deze voorsprong gaven ze ook niet meer weg. Er waren ook mooie doelpunten van Thijmen(3), Edward(2), Thibault(2) en Jeamie(3) De E’tjes weten dankzij deze doelpunten met 10-6 te winnen. Ook voor de B-jongens is het seizoen begonnen met voor dit jaar een vrijwel geheel nieuw en jong team. Tegen een heel geroutineerde tegenstander hadden onze jongens het heel erg moeilijk. Ondank het enthousiaste publiek was een nederlaag niet te voorkomen. Ze gaan uiteraard onvermoeid door om dit seizoen veel te leren en wedstrijden te winnen.

Dames 2
Dames 2 heeft maar liefst 10 nieuwe, jeugdige speelsters waarvan het merendeel nog nooit waterpolo heeft gespeeld. Vrijdag voor en tijdens de training is de tactiek doorgenomen. Een beetje zenuwachtig, maar zeer positief gingen zij naar Alphen. Dat waterpolo een leuke sport is bewees Dames 2. Zij hebben zich kranig geweerd tegen een sterke ploeg. In de derde periode werd zo goed gespeeld dat er zelfs 2 doelpunten gemaakt werden en de keepster (die voor het eerst onder de lat lag) hield een strafworp. Er is wel verloren maar dat mocht de pret niet drukken.

Tags

WassenaarWaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top