Skip to content

21 september schoonmaakdag in Oostdorp op de nationale burendag

18 september 20132 minute read

Wassenaar – De bewoners van Oostdorp (buurtvereniging ‘Oostdorp Leeft’) steken zaterdag 21 september met elkaar de handen uit de mouwen tijdens een najaarsschoonmaak in de wijk. Hierbij worden ze geholpen door leden van de Wassenaarse gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders. Op deze wijze wordt een start gemaakt met een initiatief van Anouk van Eekelen, fractievoorzitter van de VVD, tijdens de begrotingsbehandeling van 2012 om ‘een opzomerdag’ te organiseren. Deze actie van zaterdag valt heel goed samen met de jaarlijkse Nationale Burendag. Het is de bedoeling om in het voorjaar van 2013 de voorjaarsschoonmaak met een groot aantal Wassenaarse wijken uit te bereiden en belangrijke partners zoals de woningbouwcorporaties daarbij te betrekken.

Programma en persmoment
Om 09.30 uur opent wethouder Leendert de Lange, wethouder wijk- en omgevingsbeheer, samen met de leden van de gemeenteraad de schoonmaakdag bij het O&O-gebouw aan de Zonneveldweg 55a. Vervolgens onthult raadslid Margaret de Vos van Steenwijk-Groeneveld (VVD) op vraag van de buurtvereniging het gemeentelijk monumentenschildje op het O&O-gebouw.

Daarna wordt de wijk door de bewoners en lokale bestuurders opgeruimd en schoongemaakt. Hiervoor kunnen zij het materiaal (gereedschappen) van de gemeente gebruiken. Aan het eind van de dag worden de afvalzakken door de reinigingsdienst opgehaald.

Nationale Burendag
Zaterdag 21 september is uitgeroepen tot Nationale Burendag. De Nationale Burendag is in het leven geroepen om buren meer met elkaar en met de buurt waarin zij leven te betrekken. Hier sluit deze schoonmaakdag in de wijk Oostdorp prima op aan.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top