Skip to content

Politie int 5257 euro aan boetes

23 september 20132 minute read

Wassenaar – De politie in Wassenaar surveilleerde vrijdagavond 20 september korte tijd met een ANPR-voertuig. Dankzij de ANPR werd een aantal automobilisten getraceerd die nog boetes hadden openstaan. Ook werd een bestuurder aangehouden die reed, terwijl zijn rijbewijs ingevorderd was, zijn auto niet verzekerd was en als bestuurder ook nog eens met teveel alcohol op achter het stuur zat.

De surveillance vond plaats op de Rijksstraatweg N44. In totaal werd er 5257 euro aan boetes geïnd door de politie. De betrokken personen betaalden hun boetes aan het bureau en mochten daarna hun weg weer vervolgen. Een bestuurder bleek nog 14 boetes open te hebben staan, deze moest totaal 3864 euro betalen.

Betaal op tijd!
De politie in Wassenaar zal de komende periode vaker surveillances uitvoeren met een ANPR-voertuig. Heeft u nog boetes openstaan en wilt u voorkomen dat u onverwacht aangehouden wordt, betaal dan tijdig uw boete aan het politiebureau.

ANPR
De politie maakt steeds meer gebruik van technische hulpmiddelen om de criminaliteit te bestrijden. Eén van die technische hulpmiddelen is het gebruik van de Automatic Number Plate Recognition (ANPR). Door het gebruik van de ANPR wordt de pakkans van criminelen en overtreders vergroot.

Hoe werkt het
Een auto wordt langs de weg gezet en scant met een camera de kentekens van passerend verkeer. De camera is gekoppeld aan een computersysteem waarin bestanden van bijvoorbeeld politie, gemeente of belastingsdienst zijn opgeslagen. De kentekens die passeren worden vergeleken met de kentekens in de bestanden. Stel dat een auto als gestolen geregistreerd staat in het systeem, en de auto rijdt voorbij, dan geeft de ANPR een ‘hit’. De auto wordt aan de kant gezet en de bestuurder en auto gecontroleerd.

Tags

ANPRPolitieWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top