Skip to content

O&O gebouw in Oostdorp een Wassenaars Monument

24 september 20132 minute read

Wassenaar – Zaterdag 21 September heeft het O & O gebouw in Oostdorp een Wassenaars Monumenten Schildje opgeschroefd gekregen door Margaret de Vos van Steenwijk (VVD gemeenteraadslid), bijgestaan door wethouder Leendert de Lange (VVD). Dit was de opening van de actie in Oostdorp waar buurtbewoners – bijgestaan door lokale bestuurders- flink aan de slag gingen met de najaarsschoonmaak van hun buurt.

Annelies Groenewegen van buurtvereniging “Oostdorp leeft” nodigde Margaret uit het schildje op te schroeven. Margaret was namelijk degene die tijdens een buurtwandeling in 2008 met Annelies liep te praten en kijkend vanaf de Zonneveld weg bij de Hoge Klei opperde dat dit gebouw, voormalige Kleuterschool in Oostdorp, voor de slopershamer beschermd zou moeten worden. “Wat is Oostdorp toch een mooi karakteristieke buurt, waar mooie architectuur is toegepast. Deze voormalige school vormt daar een belangrijk onderdeel van. Kunnen we niet kijken of we dit karakteristiek gebouw kunnen voordragen als gemeentelijk monument, zodat het in ieder geval bewaard blijft”. “Het gebruik kan dan nog altijd aangepast worden, maar laten we eerst zo proberen het gebouw te redden”. Er lagen al plannen er appartementen te bouwen.

En zo werd als één van de eerste nieuwe gemeentelijke monumenten een tijdje geleden een groot deel van Oostdorp, zoals het poortgebouw en dit voormalige schoolgebouw benoemd tot gemeentelijk monument. Margaret nam in 2011 het initiatief in de Raad om een gemeentelijk monumenten schildje te laten maken dat aan eigenaren van gemeentelijke monumenten kan worden aangeboden. Het was haar een grote eer tijdens de opening van de schoonmaak actie in Oostdorp dit schildje te bevestigen als teken van hoe trots Wassenaar is op dit gebouw!

Tags

VVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top