Skip to content

Zeeverkenners en Junioren van Scouting van Woesik naar de Kaag.

24 september 20132 minute read

Wassenaar – Afgelopen zaterdagochtend kwamen de leden om 8.00 uur vol enthousiasme bepakt en bezakt aan bij het Woeshoes. Met zijn allen hebben ze de boten klaargemaakt en om 10.00 uur was het zover dat ze met de sleep konden vertrekken naar de Kaag.

Daar aangekomen werden eerst de tenten opgezet en werd er gezamenlijk geluncht. Na de lunch stond iedereen al te popelen om het water op te gaan.

Het weer was zo mooi dat ze de hele middag lekker konden zeilen en ondertussen kregen ze opdracht een plattegrond van de kaag te maken. Bij terugkomst stond het eten al klaar en mochten de kinderen op hun zelfgemaakte banken eten. ‘s- Avonds was het tijd voor het spel ‘de dodende straal’. Eén persoon van de leiding stond midden in het veld met een zaklamp. De kinderen moesten zonder dat hij het zag naar de overkant van het veld komen. Het was erg moeilijk, maar elke keer was het weer spannend of ze de overkant wel gingen halen. Hierna werd er nog gezellig gezongen bij het kampvuur en kreeg iedereen warme chocolademelk met wat lekkers.
De volgende ochtend moest alles helaas weer worden ingepakt en klaargemaakt voor de terugreis. Heerlijk met de sleep weer terug naar het Woeshoes.

Mocht je nu denken; ‘dit had ik ook graag mee willen maken’ kom dan gewoon een keer kijken op zaterdagochtend in ons Woeshoes. Scouting van Woesik organiseert iedere zaterdag en meerdere weekenden per jaar sportieve en sfeervolle bijeenkomsten voor haar leden. Ieder kind vanaf 5 jaar is meer dan welkom. Kom eens kijken op een zaterdagochtend (3x gratis zonder kosten en verplichtingen). Bel of mail Inge Pronk, 06-14316450 of ingepronk@gmail.com.

Tags

ScoutingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top