Ga naar hoofdinhoud

Nog 8 ton beschikbaar voor starters

25 september 20132 minute read

Wassenaar – Voor jonge starters die de financiering voor de koop van een huis niet rond krijgen, biedt de gemeente uitkomst via de Starterslening. Per 1 januari 2011 kunnen koopstarters van 18 tot 35 jaar in Wassenaar deze lening aanvragen. Met de Starterslening wil de gemeente Wassenaar de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de jonge starters op de woningmarkt. De gemeente Wassenaar heeft € 800.000,- beschikbaar gesteld voor de Starterslening.

Voor starters is het in Wassenaar moeilijk om een woning te krijgen. De wachtlijsten voor huurwoningen zijn lang en koopwoningen zijn duur. Daarom verhuizen starters vaak naar een gemeente waar ze makkelijker in aanmerking komen voor een huurwoning, of waar de prijzen van koopwoningen lager liggen. Wethouder Koşer Kaya (Sociale Zaken): ‘De gemeente Wassenaar vindt jongeren belangrijk en wil deze groep graag behouden voor ons dorp. Daarom biedt de gemeente ze de helpende hand bij het kopen van een woning. Tot nu toe zijn slechts vijf Startersleningen verstrekt, er is dus nog voldoende geld beschikbaar om veel meer starters te helpen! Ik roep jonge starters die een huis willen kopen maar de financiering niet rond krijgen, op om te kijken of de Starterslening uitkomst kan bieden.’

Wat is de Starterslening ook al weer?
De Starterslening is een extra lening die starters kunnen aanvragen bovenop hun hypotheek. Zowel de hypotheek als de Starterslening moeten onder NHG-garantie verstrekt worden. Starters die graag een woning willen kopen maar niet genoeg hypotheek kunnen krijgen, komen mogelijk voor een Starterslening in aanmerking. Met de Starterslening kunnen zij het gat opvullen tussen de hypotheek die ze kunnen krijgen en het geld dat zij nodig hebben.

De Starterslening is de eerste drie jaar rentevrij. Over die termijn hoeven de starters dus geen rente of aflossing te betalen. Na drie jaar kunnen zij een draagkrachttoets aanvragen. Aan de hand hiervan kan het zijn dat zij na drie jaar, geheel of gedeeltelijk, rente en aflossing over de Starterslening moeten gaan betalen. De Starterslening hoeven de kopers pas terug te betalen als de woning waarvoor de lening wordt verstrekt, verkocht wordt. Voor een volgende woning kunnen zij geen Starterslening meer aanvragen.

Meer informatie
Meer informatie over de starterslening in Wassenaar, en over de doelgroep waarvoor de lening is bedoeld, staat op www.wassenaar.nl of op www.svn.nl. Voor vragen kun je ook mailen naar starterslening@wassenaar.nl.

Tags

GemeenteWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top