Skip to content

Opnieuw succesvolle Enjoy the Ride in Wassenaar

25 september 20134 minute read

Wassenaar – Op zaterdag 21 september 2013 vond in Wassenaar voor de tweede keer een ‘Enjoy the Ride’ plaats, georganiseerd door PV Koningin Emma. Dit keer met een gewijzigde route van ongeveer 25 kilometer en een heerlijke pannenkoekenlunch te Meyendel.

Nadat de primeur op Hemelvaartsdag jl. een groot succes bleek te zijn, werd er door het bestuur van PV Koningin Emma besloten om door te gaan met het organiseren van ‘Enjoy the ride’-ritten. Enjoy the Ride is het buitenrijplatform van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) en Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS) en is in het leven geroepen om het buitenrijden meer toegankelijk te maken voor een groter publiek. Verenigingen en maneges kunnen routes organiseren, die met name bedoeld zijn voor ruiters (en bij sommige routes ook menners) uit andere regio’s, zodat de stap om met je paard naar een vreemd gebied te gaan minder groot is.

Bij de vorige rit was iedereen erg enthousiast, maar leek de route toch ietwat aan de korte kant. Daarom werd de route gewijzigd en dit heeft zeer positief uitgepakt. De route liep dit keer vanaf het startpunt op de Berkhei in Wassenaar, via de klip naar de Wassenaarse slag. Eenmaal op het strand konden de ruiters tot aan het zwarte pad in Scheveningen genieten van de wijde, brede zandvlakte en hun paarden lekker de benen laten strekken. Vervolgens liep de route de duinen weer in, richting de watertoren en daarna door naar pannenkoekenboerderij Meyendel. Hier konden de paarden worden gestald in de prachtige paardenstalling van Dunea en kon men genieten van een welverdiende pannenkoekenlunch. Ook het informatiecentrum van Dunea kon worden bezocht terwijl de paarden nog even op krachten konden komen voor de terugreis. De terugweg leidde via een andere route weer naar het strand, om nog even van het uitzicht de andere kant op te kunnen genieten, en vervolgens via de duinen weer terug naar de Berkhei.

Het bestuur van PV Koningin Emma heeft er weer alles aan gedaan om ook deze rit tot een succes te maken: bij aankomst stond er voor de deelnemers verse koffie en thee klaar. Ook kregen alle deelnemers een rugzakje, gesponsord door de Rabobank, met daarin wat lekkers voor onderweg en informatie over het duinwatergebied van Dunea, waar de route doorheen liep. Verder kregen de deelnemers een uitgebreide routebeschrijving met kaart mee en was er voor ieder paard een zakje heerlijke paardenbrokjes. De ruiters werden zowel bij het oversteken van de weg als bij het stallen van de paarden bij Meyendel geholpen door vrijwilligers van PV Koningin Emma en om te zorgen dat iedereen weer veilig thuis zou komen reed er voor de zekerheid weer een bezemploeg achter de deelnemers aan, dit keer bestaande uit voorzitter Paul Bruijnzeels op Djumper en jeugdlid Nikita Cheung op Bo. Fotograaf Niels Lelieveld zorgde ervoor dat de deelnemers een tastbare herinnering aan deze rit zouden overhouden, door zowel op het strand als bij boerderij Meyendel de deelnemers te fotograferen.

Bij terugkomst van de ruiters op de Berkhei waren er alleen maar tevreden gezichten te zien. Nadat de paarden waren na verzorgd en lekker hebben kunnen genieten van de speciaal met hooi gevulde aanhangwagen en vele emmers water, was het tijd voor de ruiters om zelf nog even in de tent te genieten van een afscheidsdrankje terwijl alle avonturen nog eens de revue passeerden.

Met een mooie opkomst van achteraf zeer tevreden deelnemers uit alle windstreken en een prachtige dag, blikt het bestuur van PV Koningin Emma zeer positief terug op deze activiteit. Het plan is om volgend jaar, rondom Hemelvaart, weer een ‘Enjoy the Ride’ te organiseren, dus houd voor deze en andere activiteiten de website van PV Koningin Emma (www.koningin-emma.nl) in de gaten!

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top