Skip to content

Puck & The Pyjammahs te gast bij Midvliet

25 september 20133 minute read

Wassenaar – Op zondag 29 september om 12:30 uur is de Delftse formatie Puck & The Pyjammahs te gast in Kakafonie bij Midvliet FM. Ooit kwam, met een aantal uitgesproken ideeën en een brutaal sproetenkoppie, Puck het bandlokaal van de Delftste muziekschool binnen gelopen. Daar belandde ze, bij toeval, bij een stille, bescheiden jongen genaamd Youk in de band. Het begin van een muzikale samenwerking. Het zoeken naar bandleden kan beginnen.

Johan is een intelligente jongen met het imago ‘ideale schoonzoon’, uit de parallelklas van Puck. Hij blijkt aardig te kunnen drummen en wordt na enige tijd dan ook toegelaten tot de band. Nu is het enkel nog op zoek naar een bassist. Ze vinden enkele kandidaten: eentje vormt lange tijd de vaste bassist, maar vertrekt na zijn middelbare school om te studeren. Het drietal speelt een jaar lang in semi-akoestische setting onder de naam PUCK, maar komt via een ervaren bassist uit de Delftse scene in contact met Jeroen, een aardige jongen die informatica studeert en zowel basgitaar als contrabas bespeelt. Na een kennismaking en korte jamsessie op het kleine studentenkamertje van Johan, wordt Jeroen met open armen ontvangen en is de band compleet. De bandnaam is inmiddels veranderd in Puck & the Pyjammahs.

Muzikaal gezien heeft de band al wat bekendheid vergaard rond Delft. Zo stonden ze in 2012 in de finale van de Vlaanderen Bokaal en backstage op Waterpop. Met een geheel eigen stijl met raakvlakken in jazz, blues en pop proberen ze sindsdien de wereld voor zich te winnen.

De muziek en teksten worden voornamelijk geschreven door Puck de Keyser, de leading lady van Puck & the Pyjammahs. Puck groeit van kleins af aan op met muziek van The Beatles, Led Zeppelin en Jimi Hendrix. Youk Greeve, Johan Bosselaar en Jeroen den Daas voegen stuk voor stuk hun deel toe aan de muziek van Puck & the Pyjammahs.

De kracht van de muziek van Puck & the Pyjammahs ligt hem in de afwisseling, eenvoud en herkenbaarheid. De band brengt een groot scala aan nummers in verschillende stijlen, maar weet wel zijn eigen geluid te behouden. De muziek ligt gemakkelijk in het gehoor, is daarmee toegankelijk voor iedere muziekliefhebber en heeft pakkende melodieën. De nummers van Puck & the Pyjammahs zitten, naast muzikaal, ook tekstueel goed in elkaar, wat de muziek meer diepgang geeft. De teksten gaan over herkenbare situaties in het leven en de liefde en worden gewaardeerd om hun dichterlijke directheid.

In oktober 2013 brengen Puck & the Pyjammahs hun debuut CD ‘Kissing the Rod’ uit, waarmee het muzikale viertal nog veel meer deuren naar verschillende podia hoopt te openen. De release van de cd op 5 oktober. De luisteraars van Midvliet krijgen een voorproefje, want op zondag 29 september om 12:30 komen Puck & the Pyjammahs naar de studio om in Kakafonie alvast een aantal nummers van de nog te verschijnen cd te laten horen.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top