Skip to content

Extra excursie naar het vernieuwde Rijksmuseum in Amsterdam

27 september 20132 minute read

Wassenaar – Op vriidagmiddag 15 november zijn er nog enkele plaatsen vrij in de bus. Zo eenvoudig om te kunnen gaan genieten van onze nationale schatkamer was het nog nooit. En wie is er niet benieuwd naar het geheel vernieuwde Rijksmuseum? Tien jaar lang moesten we het doen met een tijdelijke presentatie van de hoogtepunten in de zogenaamde Philipsvleugel.

Nu staat de schepping van Cuypers er weer in volle glorie. Het gebouw is geheel gerenoveerd en aangepast aan de jongste eisen wat betreft veiligheid en duurzaamheid. De collectie is na verzorging en restauratie in topconditie en de inrichting volgens de nieuwste inzichten. Het gebouw zelf, met de nieuwe ingang in de onderdoorgang, de opnieuw geopende binnenplaatsen en de feestelijk gedecoreerde hal van Cuypers, is alleen al een bezoek meer dan waard. Ook de bibliotheek, vroeger alleen toegankelijk voor insiders, is nu opgenomen in de rondgang. De deelnemers hebben dus twee uur de mogelijkheid naar eigen keus afdelingen en opstellingen te bezoeken.

Voor slechts € 20,00 en introducés € 23,00 wordt u voor de ingang van het Rijksmuseum afgezet en twee uur later weer opgehaald. Opstappen bij acht opstapplaatsen in Wassenaar te beginnen om 12.30 uur aan het Rozenplein. Nieuwe leden mogen gratis mee. Meld u snel aan via www.nutwassenaar.nl of met behulp van het inschrijfformulier uit het Nut programmaboek 68 dat in de bibliotheek ligt bij het C.I.P.

Peggie Breitbarth, nut bestuurslid en kunsthistorica is uw begeleidster en kan evt. voor u alvast via internet een toegangskaart bestellen, want de prijs die u het Nut betaalt is alleen voor de busritten. De kaart afrekenen gebeurt in de bus. Leden die een Museumkaart hebben krijgen gratis toegang op vertoon daarvan. ..

Neem zo snel mogelijk actie maar in elk geval voor 13 oktober.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top