Skip to content

Stefan Mondial te gast in Kakafonie

27 september 20133 minute read

Wassenaar – Op zondag 29 september om 13:10 uur is Stefan Mondial te gast in Kakafonie bij Midvliet FM. Mondial kwam in de jaren ’90 in contact met producent Wim de Vries (tekstschrijver van onder andere Frans Bauer en Marianne Weber) en nam een demo op. Het persoonlijke advies van Weber om een cd op te nemen, resulteerde in de cd ‘Kleine Bever’ (1996) en een platencontract bij Ivory Tower Records. Op het album kwamen twaalf eigen nummers, waarvan ‘Kleine Bever’ landelijk als single werd uitgebracht. Mondial bracht 2001 vervolgens bij platenmaatschappij SLP de single ‘De Laatste Keer’ uit.

Stefan Mondial verscheen met diverse optredens live op tv bij Veronica en voor DSM gaf hij een optreden voor 12.000 gasten tijdens een bedrijfsfeest in het MECC te Maastricht. In Nijmegen zong hij op de Dag van het Levenslied en in Amsterdam stond hij in de cafés ‘Bolle Jan’, ‘Peter Beense’ en het ‘Hof Van Holland’. Voor de stichting ‘Varen Met Joop’ zong hij tijdens de jaarlijkse Rijnreis voor vereenzaamde ouderen op de Rijn.

In 2002 eindigde hij bij TV Gelderland op de derde plaats tijdens een ‘Gelders-Goud’ festival met het nummer ‘Ik Doe Wat Ik Wil’. Dit werd tevens uitgebracht op een speciale Gelders Goud-cd.

In 2003 won Mondial in Leiden het Leids Festival Van Het Levenslied, met het nummer ‘t Draaiorgel. Hij won de Mary Bey Bokaal vernoemd naar de inmiddels overleden Zangeres Zonder Naam. In 2004 naam Mondial in de studio van Jan Doddema te Veendam de single ‘Amsterdam’ op, met medewerking van de zangeressen van de Rosetta’s. Het nummer kwam niet uit op cd. In 2005 verzorgde Mondial een optreden op de Leidse grachten bij een botenparade. Ook gaf hij optredens tijdens de Hartjesdagen te Amsterdam. Hij opende de kermis in Groenlo, vlak voor het jaarlijkse vuurwerk vanaf een bootje.

In 2006 was Mondial te gast bij de VARA in het TV programma ‘Mooi! Weer De Leeuw’ van Paul de Leeuw, waar hij samen met de Dutch Diva’s zong. Ook was hij in dat jaar te gast in Tilburg, tijdens het ‘Festival van het Levenslied’. Tijdens de finale van het ‘Leids Festival van het Levenslied’ te Leiden, was hij jurylid.

In de zomer van 2008 bracht hij de single ‘Bella Italia’ uit, geschreven door de Duitse producent Jack White en geproduceerd door Gerto Heupink.

In oktober 2009 bracht Mondial de single ‘Wij vieren feest!’ uit, geschreven door het Duitse producentenduo Jean Frankfurter en Kristina Bach, geproduceerd door andermaal Heupink. De cd-single kwam uit op het Zingend Nederland-label.

In de zomer van 2013 brengt Stefan zijn single “De Nacht Is Nog Zo Lang” uit. De accordeon wordt bespeeld door virtuoos Rolus Karssen, die bekend staat om zijn muzikale samenwerking met o.a. Marianne Weber. De hilarische videoclip is in samenwerking met Gré Parelmoer uit Pieterburen.

Op zondag 29 september om 13:10 uur kun je nader kennismaken met Stefan Mondial en natuurlijk hoor je zijn muziek.

Midvliet FM is in de ether te beluisteren op 107.2 MHz. en 107.9 MHz., via de kabel op 92.9 MHz, via Ziggo digitaal kanaal 41 (kabelkrant en tv) of kanaal 1781 (radio), via Ziggo analoog kanaal 45 en via Internet. Informatie over Midvliet vindt u ook op: www.midvliet.com.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top