Skip to content

Blauw-Zwart verdiende meer dan gelijkspel tegen koploper VVSB

30 september 20133 minute read

Wassenaar – Zaterdag 28 september 2013 – De tweede thuiswedstrijd van Blauw-Zwart leverde een 1 – 1 gelijkspel op in een wedstrijd waarin de formatie van sponsor UTS Abbink Logistiek & UTS Van der Geest Verhuizingen regelmatig de handen op elkaar kreeg van de supporters vanwege de opgaande lijn in het spel en de soms mooie aanvalspatronen. Maar waar ook de pechduivel regelmatig om de hoek keek.

Blauw-Zwart trad aan zonder de spitsen Boy Houtman en Rick Hoogeboom (beiden geblesseerd), centrale verdediger Sander van Kuijen en de nieuwste aanwinst Adrian Koziel. In voetbaltermen heet dat dan verzwakt, zeker als je tegen de koploper moet spelen.
Daar was in het eerste kwartier niets van te merken. Blauw-Zwart trok direct furieus ten aanval. De supporters gingen er goed voor zitten, dit beloofde wat! Balsponsor Graphic Square (Remi Noordover) sprak de hoop uit dat zijn bal het geluk zal brengen. Maar nee, het offensief zakt wat in en VVSB nam wat meer initiatief wat resulteerde in een aantal kleine kansen voor VVSB. Gelukkig miste de spits van VVSB een strakke voorzet van rechts.

Via een goed opgezette aanval van VVSB, waarbij een doorgeschoten bal door Blauw-Zwart keeper Niels van Schie verkeerd werd behandeld kon de spits van VVSB gemakkelijk intikken: 0-1, tegen de verhouding in. Inmiddels hadden 3 spelers van VVSB al 3 gele kaarten ontvangen wegens aanmerkingen op de leiding. De scheidsrechter floot, volgens de kenners en verslaggever, een goede wedstrijd. Op slag van rust pikte de uitblinkende Blauw-Zwart gelegenheidspits Guy van Vliet op zijn geliefde middenveld de bal op, stormde op zijn bekende wijze naar voren, week uit naar links, kapte zijn tegenstander uit en scoorde beheerst met rechts de meer dan verdiende gelijkmaker: 1-1.

In de tweede helft bleef de UTS Abbink Logistiek & UTS Van der Geest Verhuizingen formatie de aanval zoeken. Sebastiaan Graafstal was inmiddels vervangen door Stuart Hooymans, de balkunstenaar op de linkerspitspositie. Hij nam al direct initiatief door een vrije schop van de rand 16 zo in te draaien dat de keeper van VVSB ternauwernood de bal corner kon werken. De corner leverde wederom een gevaarlijke situatie voor het VVSB doel op, maar in die scrimmage kon niet worden gescoord door Blauw-Zwart. Kansen voor Blauw-Zwart stapelden zich op. De andere nieuwe aanwinst bij Blauw-Zwart, Piet Zweegers, leverde een scherpe voorzet af van rechts, die door de dekselse Stuart net naast geschoten werd. Blauw-Zwart legde in deze fase mooie combinaties op de mat, was ook de mening van de vaste supporters op de tribune. VVSB wisselde Brouwer voor Van Winsen, maar dat gaf de Blauwen allen maar meer energie. Wederom een mooie voorzet van Piet Zweegers resulterend in schot van Guy van Vliet op de paal. Dan zie je toch weer dat het laatste kwartier de wedstrijd kantelt richting de tegenstander, die inmiddels de wissel Van der Reijd voor Taskin heeft toegepast. Blauw-Zwart zakte duidelijk in, waardoor VVSB toch weer een paar kansen kreeg, maar niet benutte.

Eindstand 1-1, VVSB blij met 1 punt en Blauw-Zwart ietwat teleurgesteld, er had meer in gezeten. Maar we zijn op de goede weg! Daarna was het nog zeer gezellig op ons zonovergoten terras onder het genot van de retro muziek van Spek & Boogert.

Tags

BlauwZwartVoetbalWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top