Ga naar hoofdinhoud

Opening van het Koorruïne-seizoen 2013-2014

30 september 20132 minute read

Wassenaar – Op donderdag 10 oktober vieren we het 10-jarig bestaan van de Koorruïnelezingen met een programma waarin de geschiedenis van de Dorpskerk centraal staat. We richten ons op de tijd rond het beleg van Leiden in 1573.

In die tijd werd de Dorpskerk zwaar beschadigd, de ruïne van het koor doet ons daar vandaag de dag nog aan herinneren. Reeds eerder was de Dorpskerk het toneel van strijd geweest. In 1566 werd de mis verstoord door aanhangers van de reformatie. Zij zongen onder begeleiding van het orgel het lied “Vive les gueux”, waarna de pastoor bij een handgemeen klappen opliep. Een Beeldenstorm volgde waarbij altaren en banken vernield werden.

Robert van Lit, conservator van het Haags Historisch Museum, geeft een lezing over gebeurtenissen in die roerige tijd in Wassenaar.

Het tweede deel van het programma zal bestaan uit een concert door Camerata Trajectina, een gezelschap dat Nederlandse liederen brengt uit de Gouden Eeuw met begeleiding door vedel en luit.

Programma
20.00 Korte terugblik op tien jaar Koorruïnelezingen door dr. E.P. Bos, voorzitter van de Koorruïnecommissie
20.05 Opening met muziek door Camerata Trajectina
20:20 Lezing door Robert van Lit
21:10 pauze
21:40 Concert door Camerata Trajectina
22:30 Afsluiting

Vanwege het feestelijke programma, start de avond om 20.00 uur en eindigt, met onderbreking van een koffiepauze, om 22.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om, met een glas wijn, na te praten. De kosten bedragen € 7,50. Koffie, dit keer met traktatie, en een glas wijn na afloop zijn bij de prijs inbegrepen.

Opgave : Marianne Karman, T 070-5115705 (na 17.00 uur). E karmanmarianne@gmail.com of via het contactformulier op de website www.pkn-wassenaar.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top