Skip to content

rksv Blauw-Zwart neemt sponsor bij de kop

30 september 20133 minute read

Wassenaar – rksv Blauw-Zwart wil graag wat terug doen voor haar sponsors en zal dan ook op gezette tijden een artikel publiceren waarin een sponsor centraal staat.

VisieFit een onafhankelijk opererend adviesbureau op het gebied van fysieke belasting, verbonden aan Fysiotherapie Hofman, al bijna 20 jaar het vertrouwde gezicht binnen de club en selectie, staat nu centraal via een interview met de eigenaar Paul Hofman. Paul Hofman, niet geboren maar wel getogen in Wassenaar, als pupil bij SV Wassenaar gevoetbald en al snel de overstap gemaakt naar het waterpolo. Heeft, als linkshandige speler, op landelijk niveau (hoofdklasse) geëxcelleerd. In 1993 VisieFit opgezet, in april dit jaar het 30 jaar bestaan van Fysiotherapie Hofman gevierd. Op de vraag hoe hij dan bij Blauw-Zwart verzeild is geraakt antwoordde Paul: “Tja, je zoon gaat voetballen in de F van Blauw-Zwart, in gesprek geraakt met Hans Lagerberg, toenmalig voorzitter van de Business Club van Blauw-Zwart, die me overtuigde lid te worden van de Business Club. In 1995 ben ik gestart met de begeleiding van de selectie, het eerste speelde toen nog 1e klasse en werd getraind door Jan de Jong.”

Hoe gaat zo’n behandeling in zijn werk?
“De lijntjes zijn kort, we hebben altijd een prima verstandhouding gehad met de trainer en verzorger, nu met André van Dam en Pieter Altorf. Iedere donderdagavond ben ik op de club en praat met Pieter en André over de fysieke gesteldheid van de spelers. Dan werk ik ook nauw samen met Dr. Rudolf van der Flier, orthopedisch chirurg in het MCH Den Haag/Leidschendam. Dit werkt al heel lang zo binnen Blauw-Zwart, dus kunnen we snel met de blessurebehandeling beginnen. Advies is dan ook aan iedere sporter: neem bij een blessure snel contact op met een fysiotherapeut.”

Waarom sponsor je een club als Blauw-Zwart?
“Tweeledig. Deels omdat je de sport een goed hart toedraagt en ook natuurlijk dat je verwacht wat naamsbekendheid te krijgen. Daarvoor dien je wel regelmatig je gezicht te laten zien op de club.”

Is er in die 20 jaar medische sportbegeleiding wat veranderd?
“Jazeker. De trainingsmethodes zijn sterk verbeterd, veel meer gericht op het voorkomen van blessures, meer gevarieerd, terwijl het resultaat als betere techniek, bal beheersing en uithoudingsvermogen niet vergeten wordt. Ook nu mag je van het veld komen met het snot voor je ogen.”

Heb je nog een advies voor de spelers?
“O ja, eigenlijk heel simpel, doortrainen in de zomer! 2 maanden stil staan is funest. Loopt niet door als je een blessure hebt, zorg ervoor dat je binnen 2 dagen aan een behandeling kan beginnen. Daar zijn wij voor, daarom ben ik ook een Pluspraktijk (kwaliteitskeurmerk van zorgverzekeraars). Je kan binnen 2 dagen bij mij terecht. Ik denk dat iedereen wel weet wat ik bedoel als ik zeg om de avond voor de wedstrijd jezelf wat in acht te nemen.”

Zijn er hoogtepunten geweest in de afgelopen 20 jaar?
“Ik begon natuurlijk op een hoogtepunt, we speelden 1e klasse, nu 4de klasse. Blauw-Zwart is een club die leeft, niet te beroerd om veranderingen door te voeren. Hulde aan alle vrijwilligers. Zie hoe het complex er nu uitziet, Fantastisch! Voor een 4e klasser werken we op 1e klasse niveau, dus dienen we met de “Wassenaarse jongens” (ook een hoogtepunt) daar zo snel mogelijk weer in terug te keren. Aan mij zal het niet liggen.”

Tags

BlauwZwartWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top