Skip to content

‘The boy who bit Picasso’ door Antony Penrose in Warenar

30 september 20132 minute read

Wassenaar – Het nieuwe DFAS-lezingen- en excursieseizoen wordt geopend door een bijzondere gast: Antony Penrose. Penrose is de auteur van het boek ‘The boy who bit Picasso’. In dit boek haalt hij jeugdherinneringen op aan Picasso (1881-1973), één van de grootste schilders van de 20ste eeuw met een belangrijke leidende rol in de kubistische beweging.

Antony Penrose kwam als kind veel bij Picasso in Frankrijk over de vloer. En Picasso logeerde bij de Penroses als hij in Engeland was. De vader van Arthur was Roland Penrose, biograaf van Picasso en curator van deze veelzijdige Spaanse artiest. Zijn moeder was de fotografe Lee Miller. Picasso schilderde haar zes keer. Miller maakte meer dan duizend foto’s van Picasso waarvan diverse met de jonge Arthur erop. Hij en de schilder waren al snel gezworen vrienden. In de lezing zal Penrose persoonlijke herinneringen ophalen aan Picasso, aandacht besteden aan zijn schilderwerk en de titel van zijn boek verklaren. Als kind heeft hij inderdaad Picasso gebeten, maar deze beet wel terug….

De lezing is in het cultureel centrum De Warenar, Kerkstraat 75, 2242 HE Wassenaar. De zaal is open om 19.30 en de lezing begint om 20.00. De entree bedraagt € 12 en een lidmaatschap (voor 8 lezingen, vrij toegang; en andere activiteiten) is € 60 per jaar en voor een echtpaar € 110. Website is: www.dfas.nl.

Kom op tijd want de (gratis) parkeergelegenheid is beperkt.

note: De voertaal van de lezing is Engels.

DFAS (Decorative & Fine Arts Society) is een onderdeel van het Britse NADFAS (National Association Decorative & Fine Arts Society). Deze vereniging, opgericht in 1965 in Engeland, heeft als doel de kennis over kunst te verspreiden door middel van lezingen. Hiervoor worden experts op hun vakgebied uitgenodigd. NADFAS heeft 90.000 leden verdeeld over 330 kringen in het Verenigd Koninkrijk, 10 in Europa en 27 in Australië.

Tags

WarenarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top