Skip to content

WZK Waterpolo goede competitiestart

30 september 20132 minute read

Wassenaar – Na de mega overwinning vorige week thuis tegen Zoetermeer speelden de Wassenaarse meiden nu uit tegen BZ&PC in Bodegraven. Het leek op een herhaling van vorige week, want ook nu werd de score geopend in de eerste seconden van de wedstrijd door een uitstekende samenwerking tussen Denise van Houten en Julia van der Graaf.

Door een prachtig afstandschot wist de ploeg uit Bodegraven nog 1 puntje op het scorebord te zetten. Compliment voor nieuwe doelvrouw Lillian Bisschop die een 5 meterbal wist te stoppen. De Wassenaarse waterpolosters waren flink op dreef en maakten de wedstrijd af met wederom een mooie zege. Einduitslag 18-1.

Dames 2
Bij dames 2 vlogen de ballen om de oren, maar helaas niet voor de dames van WZK. Wat ontbrak was reactievermogen. Voordat er geschoten kon worden. hadden de tegenstanders de bal alweer veroverd. Er werd goed verdedigd en goed overgenomen. Respect voor de speelsters die keepten, want zij hebben verschillende malen ballen uit het doel weten te houden. Ondanks het verlies was het een leerzame wedstrijd.

JA1
Afgelopen zaterdag heeft het Heren-Jeugd team van WZK (JA1) een top pot waterpolo gespeeld. De mannen hebben hun collega’s van d’Elft-Westland verslagen met maar liefst 17-2. Het was een soevereine overwinning. Dit blijkt duidelijk uit de periodestanden: 4-0, 3-0, 6-1 en 4-1. De winst kwam tot stand door snelle combinaties, loepzuivere afstandsschoten en uitstekend zwemwerk van de Wassenaarders. Topschutters van de avond waren: Thijs de Jager (6), Joop Sassen (4), Jason Everard (3) en Rein Goedhart (3). Keeper Floris van Gogh zorgde voor een minimaal aantal tegendoelpunten. De prestatie van de mannen van WZK is helemaal knap, aangezien het team wel heel jong is.

Dames 1
Dames 1 speelde zondag een goede wedstrijd. De tegenstander begon fel en wist snel te scoren. WZK liet niet over zich heen lopen en een tegendoelpunt was snel gemaakt. Met name Annelotte Hendriksen wist de ballen er weer goed in te gooien. Annika den Dulk zorgde ervoor dat de tegenstander er achterin moeilijk doorheen kwam. Helaas wist de tegenstander in de laatste 10 seconden de gelijkmaker te maken, 5-5. Het was een leuke wedstrijd om te zien.

Tags

WassenaarWaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top