Skip to content

DE WATERLELIE in de herfst

1 oktober 20132 minute read

Wassenaar – Hoe zag Wassenaar er uit toen er nog geen Internet was, geen mobiele telefoons, geen tablet of ipod? De Langstraat met stoepjes, met huisjes die nu niet meer bestaan. De Gang die er helemaal anders uitziet. Het voormalige SION aan de Violierenweg, wie weet nog hoe dat er uit zag?

Er was herkenning, maar ook: was dat toen zo!? Ja, zó was het: het wachthuisje voor de Gele Tram aan de Oldebarneveldtweg, het oude Rijksdorp, en het nieuwe Kloosterland. De foto’s die Trees van der Ploeg had verzameld zorgden voor aardig wat hoofdbrekens. Deelnemers aan de vijf tafels puzzelden enthousiast! Want op zaterdag 28 september jl. was De Waterlelie weer in SION, de zesde keer op rij! Om één uur ‘s middags kwamen de eerste bezoekers voor deze gezellige muziekmiddag, en om half twee waren alle stoelen in SION bezet. Er moesten stoelen bij gehaald worden!

Het was weer als vanouds! Trees van der Ploeg en haar medewerkers: Rini, Corry, Sandra, Tony, tot en met behulpzame kleinkinderen, hebben hun best gedaan. Koffie, thee, met boterkoek, een glaasje advocaat of iets anders, een hartige versnapering en een verrassing voor alle aanwezigen Chris Brederode verzorgde hartverwarmend het muzikale gedeelte, met onder andere muziek zoals: Aan de Amsterdamse grachten; en helemaal toepasselijk: Het is weer voorbij die mooie zomer. De zesde muziekmiddag van DE WATERLELIE was geslaagd! Dank aan de aanwezigen voor hun komst en vooral dank aan Werkgroep De Waterlelie!

De volgende keer zal De Waterlelie in het teken van Kerstmis staan: op zaterdag 14 december a.s. wordt u weer uitgenodigd, aanvang 13.30 uur. SION – waar sinds 1 juli 2013 de Naschoolse Opvang Dol-Blij (directeur Wendy van den Ende) een aantal dagen per week gehuisvest is – en de Sint Jozefkerk groeien naar multifunctionaliteit! Religieus, spiritueel en maatschappelijk, met beide benen op de grond!

Emmy van der Wilk.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top