Skip to content

Kunstlezing “Het museum als spektakel!” door Djura Willems MA

2 oktober 20132 minute read

Wassenaar – Op donderdag 24 oktober zal kunsthistorica Djura Willems MA, een lezing verzorgen over “Het museum als spektakel!” Van Vorstelijke collectie naar volksvermaak in de Bibliotheek in Wassenaar.

Vandaag de dag gaat men naar een museum om te genieten van kunst en cultuur. Een museum zorgt voor verschillende factoren zodat de kunstbeleving voor de bezoeker zo optimaal mogelijk is. Hoe heeft het tentoonstellen van kunstvoorwerpen zicht ontwikkeld tot de musea vandaag de dag? En welke rol speelden de vorsten daarbij? In deze lezing wordt hierop een antwoord gezocht door te kijken naar de eerste vorstelijke verzamelingen in de 16de eeuw en grote openbare kunstvertoningen, zoals de Salon in Frankrijk en ook bijzondere musea als het MOMA in New York, het Stedelijk Museum te Amsterdam en het Centre Pompidou. Aan de hand van enkele interessante tentoonstellingen wordt besproken en getoond hoe tentoonstellingen voor ontwikkeling in de musea hebben gezorgd.

Djura Willems studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Leiden met als afstudeerrichting Moderne Beeldende Kunst. In 2010 behaalde zij haar Master Educatie aan het ICLON in Leiden. Zij is werkzaam als museumdocent in diverse musea, waaronder het Mauritshuis en is daarnaast gids voor Rondleidingen.

Datum: donderdag 24 oktober 2013
Locatie: Bibliotheek Wassenaar, Langstraat 40, 2242 KM Wassenaar
Tijd: 20.00 uur
Prijs: € 7,50 Biebpas € 6,50
Reserveren is gewenst en kan via email lezingen.wassenaar@obvw.nl of telefonisch 070-5113397.

Tags

OBVWWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top