Skip to content

Week van de opvoeding 2013

2 oktober 20132 minute read

Wassenaar – In de week van 7 tot 13 oktober vindt de landelijke week van de opvoeding plaats. In deze week staat aandacht voor opvoeden centraal. Ouders, grootouders, professionals, vrijwilligers nemen de opvoeding samen op zich en voor hen en hun kinderen worden door het hele land leuke activiteiten georganiseerd. Zo ook in Wassenaar en Voorschoten. Aan de activiteiten kan kosteloos worden deelgenomen.

Workshop: Beelddenken en het hoog sensitieve kind
Denken in 32 plaatjes per seconde net als Einstein, Steve Job en Robin Williams. Dit zijn beelddenkers. Tineke Verdoes, auteur van het boek ‘Denken in beelden’, neemt je mee op reis in de wereld van het beelddenkende en hoog sensitieve kind. Dit is workshop over het unieke geschenk van de linker- en rechterhersenhelft. Hoe kunnen we de deze talenten benutten en wat zijn de valkuilen?

Dinsdag 8 oktober 20.00 tot 22.00
Aanmelden via: aderijk@ggdhm.nl/
Basisschool de Vos, Ter Lips 1B, 2251 DM Voorschoten
cspierings@sadwassenaar.nl

Workshop: Wat zegt mijn baby?
Baby’s en jonge kinderen communiceren niet alleen met gebaren; ook op andere manieren laten ze ons weten wat ze voelen, denken en willen.
In deze workshop van 1,5 uur krijgt u een introductie in de ontwikkeling van baby’s aan de hand van het boek ‘Wat zegt mijn baby’ van Sally en Edwin Kiester. Na afloop krijgt u een exemplaar van dit boek mee om thuis nog eens rustig na te lezen. Natuurlijk is er ruimte voor vragen.

Woensdag 9 oktober 10.00 tot 11.30 (baby’s zijn welkom)
Aanmelden via: aderijk@ggdhm.nl/
CJG Voorschoten, Prof. v/d Waalslaan 26, 2251 HG Voorschoten
cspierings@sadwassenaar.nl

Doemiddag: Een kijkje in de keuken van de fysiotherapeut
De kinderfysiotherapeut behandelt kinderen van 0 tot 18 jaar om de meest uiteenlopende redenen. Motoriek, schrijven, leren, revalidatie, maar ook prikkelverwerking. Ontdek deze middag de materialen en oefeningen, laat je motorisch screenen, doe een schrijftest of krijg een kort consult. Graag bij de aanmelding even aangeven of je gebruik wilt maken van een screening, test of consult en met hoeveel personen je komt.

Woensdag 9 oktober 14.00 tot 16.00
Aanmelden via:
Pastoriepad 2, 2242 JW Wassenaar
info@kinderfysiotherapiewassenaar.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top