Skip to content

Jan Hoekema lanceert de Corien de Groot Foundation

3 oktober 20133 minute read

Wassenaar – Met respect voor de naamgeefster en een hartverwarmende speech heeft drs. Jan Th. Hoekema, burgemeester van Wassenaar donderdag 26 september de nieuwe landelijke organisatie, de Corien de Groot Foundation, officieel gelanceerd. Samen met Simone van Veen, manager van de Stichting en levenspartner van Corien, knipte hij de ballonnen los van de grote zwarte hoge hoed.

De feestelijke bijeenkomst vond plaats in restaurant ‘De Markiezen van Wassenaer’ aan de Langstraat 10 in Wassenaar.

Lancering
Voorafgaande aan de burgemeester spraken Simone van Veen, René Kamerbeek, directeur van Vegro Verpleegartikelen en Jos de Groot, de broer van Corien. Een groot aantal familie, vrienden en sponsoren waren naar Wassenaar gekomen om de lancering bij te wonen. Simone van Veen zei vereerd te zijn met de komst van de burgemeester en de vele familie en vrienden. Burgemeester Hoekema prees de oprichters en het doel van de Foundation en zei de warmte te voelen van de naamgeefster. Hij toonde zich trots op de lancering. Na de lancering benoemde Simone van Veen de burgemeester als erelid. De Corien de Groot Foundation is een Stichting die het mogelijk maakt, bewoners van een bejaarden- of verpleeghuis, overal in Nederland, een middag of avond ‘mee uit te nemen’ in eigen huis. De Foundation kreeg de naam van Corien de Groot, een van de oprichters van Vegro Verpleegartikelen, een organisatie die met passie, gedrevenheid en zorg opkomt voor de medemens en hen veel ‘leefplezier’ biedt. De Foundation laat mensen kosteloos genieten van entertainment, zang en muziek op een manier die Corien graag gewild zou hebben.

Theater
Corien genoot ervan als mensen het naar hun zin hadden. Omdat er voor de senioren steeds minder geld overblijft om leuke dingen te doen, is de Foundation opgericht. Zij kunnen een beroep doen op de Stichting en zich inschrijven voor een middag of avond met leuke optredens. Sketches, liedjes en vooral veel zingen en meezingen. Als laatste traden de artiesten van Lollypop Entertainment voor het voetlicht. Die de optredens gaan verzorgen. Gina, Geertje en Daan zorgen voor de theateroptredens, terwijl toetsenist Erik het programma muzikaal omlijst. Zo zullen mensen in het hele land kunnen genieten van een veelvoud aan optredens.

Website
Inmiddels is ook de website actief www.coriendegrootfoundation.nl, de flyer gereed en de Vrienden en vriendinnen van……..gelanceerd. Wie wil weten hoe men in aanmerking komt voor een optreden kan lezen hoe men zich kan inschrijven voor een feestelijke middag of avond. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top