Ga naar hoofdinhoud

Jubilerend MS Fonds zoekt collectanten

3 oktober 20132 minute read

Wassenaar – Op 28 oktober 2013 is het precies 20 jaar geleden dat het Nationaal MS Fonds is opgericht door 5 mensen met Multiple Sclerose (MS).

Tijd voor een feestje?
“Nee, helemaal niet”, zegt Pamela Zaat, collecte-coördinator van het MS Fonds. Twintig jaar geleden is het MS Fonds opgericht omdat er destijds geen voorlichting over het ziektebeeld was. MS werd toen een spierziekte genoemd en op de enige brochure die er was stond een rolstoel afgebeeld. Helaas wordt vandaag de dag MS nog steeds verward met een spierziekte.

Sinds de oprichting wordt er eerlijke voorlichting gegeven. Niet alleen aan de mens met MS, maar ook aan zijn omgeving en behandelaars. Er zijn vele brochures ontwikkeld. Mensen met MS worden geïnspireerd en gemotiveerd om hen te laten kijken naar hun mogelijkheden. Het onderzoek richt zich op het heden en heeft daarbij de kwaliteit van leven hoog in het vaandel staan. Genezing is nu nog niet mogelijk daarom zet het Nationaal MS Fonds zich in op een beter leven met MS vandaag (en morgen).

MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel met allerlei fysieke ongemakken, bij de een heftiger dan bij de ander. Soms zie je niks aan mensen met MS. Zij lijken normaal te functioneren, maar MS is net zo onvoorspelbaar als het weer en slaat toe wanneer je het niet verwacht. Leren leven met een onvoorspelbare ziekte als MS is een uitdaging.

Collectanten zijn hard nodig!
Wilt u heel concreet helpen om mensen met MS een beter leven te geven? Collecteren is niet moeilijk. U ontvangt van de coördinator in uw woonplaats de collectebus en overlegt in welk straat u wilt collecteren. Gemiddeld zet u zich 1 avond per jaar in! De collecteweek is van 18-23 november.

Meer informatie:
Wilt u zich aanmelden als collectant en/of meer weten over ons werk?
Bel met 010-5919839 of kijk op www.nationaalmsfonds.nl
Een donatie op giro 5057 is meer dan welkom.

Tags

CollectantenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top