Ga naar hoofdinhoud

Van de politie moet je het hebben…

3 oktober 20133 minute read

Wassenaar – Wassenaar ging het afgelopen weekend weer gebukt onder het Tinadag festijn op Duinrell. Ik moest zaterdagochtend iemand afzetten in Den Haag en kwam rond 10.00 uur via de Landscheidingsweg de N44 op. Mijn navigatie gaf aan dat er een ongeval was op de N44. Het verkeer stroopte zich op en tegen de tijd dat ik mij besefte dat ik er beter af kon gaan, was dit niet meer mogelijk. Gevolg: één uur vastgestaan op de N44.

Rond het middaguur moest ik mijn hond afzetten bij mijn moeder op de Van Zuilen van Nijeveltstraat, maar dat bleek geen eenvoudige opgave. Via de Prinses Marielaan, Burchtlaan het dorp ingekomen, wilde ik uiteindelijk tegen de stroom in op de Van Zuylen van Nijeveltstraat zien te komen. Via de Oostdorperweg reed ik de Zonneveldweg op om zo over de dr. Mansveltkade de Van Zuylen van Nijeveltstraat op te komen. Aan het einde van de Zonneveldweg werd ik door twee agenten staande gehouden: “Meneer u rijdt tegen het verkeer in en daarvoor krijgt u een bekeuring.” Ik leg uit dat ik mij dat niet bewust ben en de schaarse keren dat ik hier rijd altijd zo heb gereden. Dat kan kloppen, zegt een van de dienders, de rijrichting is ruim een jaar geleden gewijzigd. De heren waren niet voor reden vatbaar en mijn gegevens werden genoteerd.

Mijn woede was zichtbaar en ik maakte duidelijk dat ze zich beter konden inzetten om de totale verkeerschaos te stroomlijnen in plaats van mij op te wachten en een bekeuring uit te schrijven. De reactie was duidelijk: “We weten het, maar kunnen er niets aan doen.” Terwijl de gegevens werden genoteerd, zie ik voor mij de politieauto staan en meende dat het nummer mij bekend voorkwam. Mijn weg vervolgend wist ik het opeens. Nog geen uur daarvoor verliet ik, met de hond aan de lijn, mijn tuin aan de Lange Kerkdam en werd bijna door een politieauto omver gereden die zonder sirene en zwaailicht over het fietspad reed. Die hebben haast dacht ik. Inmiddels weet ik naar welke belangrijke missie de heren op weg waren: Wassenaarders opwachten op de Zonneveldweg.

De politie lijdt al jaren onder een imagoprobleem. Misschien moeten ze beginnen om hun feuten eerste uit te leggen dat respect iets is dat je verdient en niet met een uniform kan afdwingen. Van de politie moet je het hebben!

Patrick M.A. Buch

Wassenaarders aan het Woord

Er staat ons dit jaar vast nog heel wat te wachten in de politieke arena van Wassenaar. Vraag is wat onze mening als Wassenaarse burgers hierover is. En ook wat wij van andere politieke en maatschappelijke zaken in ons dorp vinden. Daarom starten we dit jaar met deze nieuwe rubiek “Wassenaarders aan het woord”. U kunt hieronder direct reageren. Ook kunt u ingezonden brieven (max. 250 woorden) sturen naar de redactie (Johan de Wittstraat 80, 2242 LC Wassenaar) of mailen naar info@wassenaarders.nl.

Tags

PolitieWassenaarWassenaarders
Gerelateerde artikelen
Back To Top