Skip to content

Wassenaarders zijn Duinrell overlast zat

3 oktober 20132 minute read

Wassenaar – Wassenaar gaat gebukt onder een toenemende overlast van pretpark Duinrell. Afgelopen weekend was het twee dagen Tinadag op Duinrell met als gevolg dat het dorp vrijwel onbereikbaar was. Op de N44 ontstond vanaf het viaduct een kilometerslange file die er voor zorgde dat het dorp volledig verstopt raakte. Bewoners van de aanvoerwegen waren niet meer in staat met de auto weg te komen en dit veroorzaakte veel woede. Een aantal bewoners in het dorp heeft dit weekend de koppen bij elkaar gestoken en beraadt zich op stappen tegen de Gemeente Wassenaar en/of Duinrell.

Patrick Buch, een bewoner van de Lange Kerkdam: “Er is een situatie ontstaan die onacceptabel is. Wassenaar heeft het hele jaar door al last van het pretpark, omdat zich -voornamelijk in het weekend- grote hoeveelheden auto’s en caravans door het dorp worstelen, maar dit weekend spant de kroon. De lokale politiek lijkt onder een hoedje te spelen met Duinrell en het optreden van de politie was dit weekend buitengewoon treurig. In plaats dat men het verkeer buitenom naar Duinrell laat doorrijden over de N44 en via de afslag Katwijk de andere kant het dorp laat inrijden, krijgt de optocht een politie-escorte door het dorp. Dat de politie zelfs met auto’s en motoren over de fietspaden rijdt is de bloody limit. Mensen uit mijn buurt die boodschappen wilden doen bij Albert Heijn, moesten via sluipwegen naar de N44 zien te komen en gingen via het Rozenplein aan de andere kant het dorp weer in.”

Onroerend Zaak Belasting OZB
Volgens enkele bewoners is één van eerste acties om alle bewoners langs de aan- en afvoerroute naar Duinrell massaal tegen hun OZB bezwaar te laten aantekenen; desnoods via de rechter. Als de Gemeente Wassenaar daardoor inkomsten misloopt, moet zij de rekening maar neerleggen bij Duinrell. Zij zorgen er immers voor dat de huizen aan de Lange Kerkdam, Van Oldebarneveltweg, Van Zuylen van Nijeveltstraat en Storm van ‘s-Gravezandeweg onverkoopbaar zijn geworden.

Tags

DuinrellWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top