Ga naar hoofdinhoud

Blauw-Zwart in Hazerswoude afgestraft met 4-1

6 oktober 20132 minute read

Wassenaar – Hazerswoudse Boys, de verrassende koploper in de vierde klasse, heeft Blauw-Zwart uit Wassenaar een lesje in effectief voetbal gegeven. Het werd afgelopen zaterdagmiddag een even afgetekende als klinkende overwinning van 4-1 voor de bewoners van Hazerswoude-dorp. Ook al speelde de formatie van sponsor UTS Abbink Logistiek & UTS Van der Geest Verhuizingen met goede inzet en een positief spelpatroon, door gebrek aan doortastendheid (en ook een beetje geluk) was het de thuisploeg uit Hazerswoude die op beslissende momenten aan het langste eind trok.

Het begon voor de meegereisde vaste supportersstaf zo hoopvol onder de stralende zon. Al in de zevende wedstrijdminuut veroverde gelegenheidsspits Guy van Vliet gretig de bal en rondde hij bekwaam af: de Blauwen leidden met 0-1. Dat beloofde veel goeds. Zeker omdat de nieuwe aanwinst Ferdy de la Rie op de rechtervleugel een paar keer goed doorging en fraaie vleugelvoorzetten afleverde. Maar in de 23e minuut was het echter raak voor de thuisploeg na rommelig ingrijpen van de Blauw-Zwartdefensie: 1-1.

Typerend voor de gehele wedstrijd bleek de wijze waarop Jasper van den Boer in de 39te minuut een penalty miste: knalhard tegen de paal. Slechts twee minuten later werd de voetbalwet opnieuw waarheid: als je zelf de kansen mist, schopt de andere ploeg ze er wel in! Een Hazerswoudse aanvaller mocht zich zo ongeveer alleen wanen in de fraaie polder en hij scoorde wel erg gemakkelijk 2-1. Geheel in stijl belandde vrijwel direct daarna een prachtige knal van Jeroen Verhart tegen de doelpaal.

Blauw-Zwart ging na de rust verwoed door met het testen van paal en lat van de vijandelijke goal en dat werd triest genoeg tot tweemaal toe gevolgd door soepel uitgevoerde aanvallen van Hazerswoude en twee extra doelpunten, die de eindstand 4-1 opleverden.

Eigenlijk een tikkeltje geflatteerd, maar wel een correcte weergave van het krachtsverschil tussen de koploper en de Wassenaarse ploeg waarvoor het in het vijandelijk strafschopgebied te vaak: ‘net niet’ is. Dat moet dan volgende week maar veranderen, als Warmunda op bezoek komt bij de UTS Abbink Logistiek & UTS Van der Geest Verhuizingen brigade.

Tags

BlauwZwartVoetbalWassenaar
Back To Top