Skip to content

‘Broodje Brandweer’ op kazernes Haaglanden groot succes

7 oktober 20132 minute read

Wassenaar – Op maandag 7 oktober tijdens de maandelijkse sirenetest zaten meer dan 1500 zelfstandig wonende 65-plussers uit Haaglanden aan tafel met Brandweer Haaglanden. ‘Broodje Brandweer’ – een lunch met een goed gesprek over brandveiligheid – was gezellig, verrassend en leerzaam. Naast de ruim 1500 senioren namen 350 medewerkers van de brandweer, burgemeesters, wijkagenten en vrijwilligers van het rookmelderteam actief deel aan de lunch.

Veel 65-plussers waren enthousiast over het initiatief en gaven graag gehoor aan de uitnodiging. Ook tijdens de lunch toonden de genodigden veel interesse in brandveiligheid en het werk van de ‘brandweerman’. Geanimeerde gesprekken over en weer waren het resultaat.
Concrete vragen waren er bijvoorbeeld over hoe en waar je nou eigenlijk een rookmelder ophangt. En over het nut van een blusdeken. Na uitleg waren er zelfs mensen die nu echt meteen hun rookmelder zouden gaan ophangen of een blusdeken zouden gaan kopen. Kortom; veel enthousiaste reacties op het ‘Broodje Brandweer’, de brandweer werd bedankt voor het goede gesprek, voor het broodje en voor de enorme zorgzaamheid die van de lunch afstraalde.

Broodje Brandweer?
De hele maand oktober zijn er de Nationale Brandpreventieweken, dit jaar met extra aandacht voor de zelfstandig wonende senioren. Brandweer Haaglanden heeft senioren uit de buurt van 23 kazernes in Haaglanden uitgenodigd om tijdens een lunch met een goed gesprek – ‘Broodje Brandweer’ – brandveiligheid onder de aandacht te brengen. Het voorkomen van brand is een van de belangrijkste pijlers van de brandweer. De brandweer gaat hiervoor steeds meer de wijk in. Tijdens de lunch gaf de brandweer onder andere tips over rookmelders, het maken van een vluchtplan, oorzaken van brand, maar vooral het voorkomen hiervan.

De meest voorkomende brandoorzaken bij senioren zijn vlam in de pan, roken, kaarsen en het op de standby-knop laten staan of verkeerd gebruik van elektrische apparaten.

Tags

HaaglandenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top