Skip to content

Daniël Wayenberg en jong pianotalent Martin Oei geven samen een recital

7 oktober 20132 minute read

Wassenaar – Het tweede concert van dit seizoen in de kamermuziekreeks van de Concertkamer Voorschoten wordt een bijzondere gebeurtenis: het komt immers niet vaak voor dat een van de grootste Nederlandse pianisten en een jong aanstormend pianotalent samen te beluisteren zijn. Op zaterdag 19 oktober zullen Daniël Wayenberg en Martin Oei in Het Kruispunt een gevarieerd programma brengen met werken van Schubert, Rachmaninov, Brahms, Chopin en Bizet.

Na een zeer succesvolle carrière, die in 1949 begon met een eerste prijs op het internationale concours Marguerite Long-Jacques Tibaud, waarna hij zich via talrijke prijzen, recitals en tournees ontwikkelde tot een van de meest gerenommeerde pianisten van zijn generatie, is Daniël Wayenberg op hoge leeftijd nog steeds actief, getuige ook zijn tournee dit jaar met Martin Oei. Behalve klassieke muziek en jazz speelt hij ook nog veel eigentijdse Franse muziek. Hij heeft een groot deel van zijn leven in Parijs gewoond, waar hij ook zijn opleiding kreeg. Ook ontpopte hij zich als componist: hij schreef kamermuziek, pianoconcerten, een ballet en een symfonie.

Martin Oei is nog maar 17 jaar, maar kan al bogen op drie CD’s en een aantal recitals en televisieoptredens. Hij begon op zijn negende met piano spelen en won vanaf zijn twaalfde diverse prijzen. Hij studeert bij Jelena Bazova aan de Young Musicians Academy van Fontys Conservatorium en volgde diverse masterclasses. Daarnaast werkt hij regelmatig mee met Groene Noten, een inhoudelijk programma over duurzaamheid, architectuur en stedenbouw met muziek; hij was te gast bij VARA’s Vroege Vogels.

Het concert zal worden gegeven op zaterdag 19 oktober in Het Kruispunt, Schoolstraat 2, Voorschoten. De aanvangstijd is 20.15 uur.
De entreeprijs bedraagt 16 € (voor studenten en CJP-houders 7 €, uitsluitend aan de zaal). Op vertoon van de biebpas ontvangt men 1 € korting (eveneens uitsluitend aan de zaal). Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. De kassa is open vanaf een half uur voor de aanvang van het concert.

Toegangskaarten zijn tevens te verkrijgen in de voorverkoop bij Daily Shop, Schoolstraat 13, Voorschoten.
Voor volledige informatie over het programma, reserveringen en abonnementen: www.concertkamer.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top