Ga naar hoofdinhoud

Winst voor B.C. Wassenaar 1 en 5

7 oktober 20133 minute read

Wassenaar – De derde thuiswedstrijd alweer voor de teams van BCWassenaar gesponsord door Service Apotheek Langstraat. Winst was er voor Wassenaar 1 (5-3 tegen Asterix) en Wassenaar 5 (6-2 tegen Zigo). Wassenaar 2 zal toch wel even nodig hebben om de 8-0 nederlaag tegen Noordwijkerhout te verwerken. Dynamo Sassem kwam met twee teams naar Sporthal de Schulpwei. Zowel Wassenaar 3 als Wassenaar 4 verloren van de Sassenheimers, beiden met 5-3.

Bij BC Wassenaar is zich weer een nieuw Dreamteam aan het ontwikkelen voor de toekomst. Afgelopen zaterdag mocht Team 5 tegen BC Zigo 7 uit Alphen aan de Rijn aantreden. Onder begeleiding van Peter Akerboom en Bernard van de Oever waren er weer twee nieuwe jeugd spelers die hun debuut in de senioren competitie mochten maken.

In een spannende driesetter won Kirsten Dompeling met Melissa van Deursen de dames dubbel. Later mocht Kirsten samen met Bernard ook de mixparty spelen waarin zij de heer op leeftijd grandioos ondersteunde en ook deze partij gewonnen werd in twee sets. Het debuut van Daan van Veen was niet minder succesvol. Hij won zijn single partij in maar liefst twee sets (21-15, 21-18).

Manon Dompeling is aan het uitgroeien tot een sterspeelster. Ook al ging in haar singelpartij de eerste set verloren, na wat aanwijzingen van coach Peter, die zij perfect opvolgde, won zij de twee volgende sets. Helaas liep de mixpartij met Jochem Donath wat minder succesvol. Het was nog even wennen om met hem samen te spelen. Melissa had de spannendste singlepartij van iedereen. De eerste set won ze nipt met 21-19. In de tweede set raakte ze het spoor even bijster en verloor met 15-21. De derde set ging zij in met “deze ga ik pakken”. Het werd bloedstollend spannend en werd gewonnen met 23-21. Heerlijk zulke partijen om te spelen en naar te kijken.

De twee oudjes hadden besloten om weer eens een keer samen de herendubbel te gaan spelen. Ondanks wat piepen en kraken kunnen ze het nog en wonnen in twee sets. Helaas, helaas, helaas Jochem kwam in zijn singelpartij tegen een te sterke heer te staan en verloor in twee sets. Na vier gespeelde wedstrijden doet team 5 nog mee in de strijd om de eerste drie plaatsen. Als je bedenkt dat de jeugd in dit team snel beter wordt weet je niet wat er nog allemaal kan gebeuren. Volgende thuiswedstrijd is op 16 november, dus nu al noteren dan is er geen excuus om niet te komen kijken.

Meer informatie kunt u vinden op www.bcwassenaar.nl

Tags

BadmintonCompetitieWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top