Skip to content

De bühne van Duinrell

8 oktober 20132 minute read

Wassenaar – Wassenaar mag dan een groen dorp zijn, op de keeper beschouwd is ons dorp natuurlijk een verschrikking, zou je zomaar kunnen denken als je de krant leest. Daar doen de authentieke veenweidegebieden van ons dorp niets aan af en evenmin de duinen, de zee en het strand.

Immers op zomerse dagen hebben talrijke niet-Wassenaarders het lef naar onze stranden te komen en anders wel naar Duinrell waar zij niet zelden veertien dagen bivakkeren, om niet te spreken van dat ene weekend in het jaar dat de Tina-meiden van het attractiepark genieten. De bezoekers bieden enkele van onze dorpsgenoten steeds opnieuw een bühne om hun klaaglied aan te heffen als ware het een repeteergeweer. Alsof de oorlog is uitgebroken. Fantastisch toch dat wij kunnen genieten van ons strand en de duinen en de kinderen zich een dagje op Duinrell kunnen uitleven. Bovendien is Duinrell niet alleen onze grootste werkgever, ook indirect levert het familiepark werk op – sta daar eens bij stil in deze tijden van massaontslagen, denk ik dan. De bezoekers brengen ook nog eens geld in het laatje, van onze caféhouders en onze winkeliers. Zij én wij varen er wel bij.

Antoon Claassen

Wassenaarders aan het Woord

Er staat ons dit jaar vast nog heel wat te wachten in de politieke arena van Wassenaar. Vraag is wat onze mening als Wassenaarse burgers hierover is. En ook wat wij van andere politieke en maatschappelijke zaken in ons dorp vinden. Daarom starten we dit jaar met deze nieuwe rubiek “Wassenaarders aan het woord”. U kunt hieronder direct reageren. Ook kunt u ingezonden brieven (max. 250 woorden) sturen naar de redactie (Johan de Wittstraat 80, 2242 LC Wassenaar) of mailen naar info@wassenaarders.nl.

Tags

DuinrellTinadagWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top