Skip to content

Ben van den Dungen presenteert nieuwe cd

10 oktober 20132 minute read

Wassenaar – Zondag 20 oktober wordt wederom een bijzondere middag in de Wassenaarse Schoolstraat. Dan heeft Jazz Sociëteit Wassenaar namelijk een notoire jazz legende te gast in de Schoolstraat, tenor- en sopraansaxofonist Ben van den Dungen.

Na jaren als sidemen in de luwte van verschillende groepen gewerkt te hebben brengt Ben van den Dungen een nieuw eigen album, genaamd ‘Ciao City’, uit. Met de bijzonder getalenteerde Miguel Rodriguez op piano en coryfeeën Marius Beets op contrabas en Gijs Dijkhuizen op slagwerk, heeft Ben van den Dungen een unieke combinatie van topmusici samen weten te brengen. Zoals vaker in het werk van Ben van den Dungen draait de muziek op ‘Ciao City’ om een bijzondere combinatie van persoonlijkheden die samen muziek maken met een flinke dosis energie, met een “happy feel” en 100% pure Jazz.

Dit resulteerde in een album waarbij de luisteraar kennis kan maken met de muziek van een Nederlandse saxofonist met een brede en lange historie. En daarmee is hij met zijn hardbob sound weer helemaal terug van nooit weggeweest op de Nederlandse jazzpodia.

Hij begon zijn carrière in het begin van de 80e jaren met het illustere duo Ben van den Dungen & Jarmo Hoogendijk. Sindsdien heeft hij, met verschillende groepen, zo’n 4500 concerten in 70 verschillende landen gegeven.

“Jazz moet ‘danceable’ zijn en de blues moet erin zitten” zei drummer 
Art Blakey ooit. Het zou het motto kunnen zijn voor de muziek die Ben speelt met een aantal van zijn verschillende projecten. Ben is vooral bekend met zijn projecten Nueva Manteca & Tango Extremo welke al jaren bijzonder succesvol zijn.

Ben van den Dungen – saxen
Miguel Rodriguez – piano
Marius Beets – bas
Gijs Dijkhuizen – drums

De zaal is geopend vanaf 14:30 uur.
De aanvang van het concert is 15:00 uur.
De toegangsprijs bedraagt €15 per persoon.

Jazz Sociëteit Wassenaar
Schoolstraat 6 Wassenaar
www.jazzsocieteitwassenaar.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top