Ga naar hoofdinhoud

Doe mee op zaterdag 2 november met de Natuurwerkdag

11 oktober 20132 minute read

Wassenaar – Op zaterdag 2 november organiseert Staatsbosbeheer voor de eerste keer de Natuurwerkdag in de Duivenvoordse- Veenzijdse Polder. De Natuurwerkdag is een jaarlijks landelijk terugkerend evenement dat altijd plaatsvindt op de eerste zaterdag van november. De Natuurwerkdag is een dag waarop mensen door heel het land met elkaar vrijwillig bijdragen aan het beheer van natuur en landschap in hun omgeving. Vele duizenden vrijwilligers steken de handen uit de mouwen om het landschap een flinke opknapbeurt te geven. Helpt u ook mee?

De hakhoutbossen in de Duivenvoordse- Veenzijdse Polder hebben onderhoud nodig. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het afzagen van bomen en opslag in de bossen gelegen langs de westzijde van de spoorlijn Den Haag -Leiden. Het afgezaagde hout wordt op stapels gelegd evenals de overblijvende takkenbossen die later worden verwijderd.

De locatie is gelegen in Leidschendam langs de spoorlijn Den Haag – Leiden op 500 meter vanaf de parkeerplaats van de begraafplaats aan het einde van de Tuinenlaan. We verzamelen bij de parkeerplaats. We beginnen om 10.00 uur met een feestelijke opening en uitleg over de werkzaamheden. We gaan door tot ongeveer 16.00 uur, met tussendoor een lekkere lunch, welke wordt verzorgd door de gemeente Leidschendam-Voorburg. Gereedschap is aanwezig. Dus, wanneer u zorgt voor stevige kleding en stevige schoenen, verzorgen wij de rest. Aanmelding kan op www.natuurwerkdag.nl.

Het landschap heeft u nodig
Het landschap is van ons allemaal, maar het onderhoud gaat niet vanzelf. Daar is veel voor nodig. Om de hakhoutbossen in goede staat te houden, is regelmatig onderhoud nodig. Op zaterdag 2 november kun je zelf ook een handje meehelpen. En ervaren hoe leuk het is om samen met anderen een paar uurtjes te werken aan een mooi stukje natuur.

Aanmelden voor het leukste zaterdaguitje van het jaar
Je kunt je nu al opgeven voor wat misschien wel het leukste zaterdaguitje van het jaar is. Ervaring is niet nodig! Kijk voor meer informatie en aanmelding www.natuurwerkdag.nl.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top