Skip to content

Kasteel de Wittenburg Presenteert “Jong naast oud”

11 oktober 20132 minute read

Wassenaar – Een groter leeftijdsverschil is haast niet mogelijk: Nederlands oudste meesterpianist Daniël Wayenberg en pianotalent Martin Oei, net zeventien jaar, treden op 25 oktober 2013 samen op in Kasteel de Wittenburg. Naast bekende romantische klassiekers als de Hongaarse dansen van Brahms en de Six Morceaux van Rachmaninov, kiezen Daniël en Martin voor de zelden gespeelde grote sonate van Czerny, en het vrolijke Jeux d’enfants van George Bizet. Miranda van Kralingen, onder andere bekend door haar optreden tijdens de huwelijksvoltrekking van koning Willem-Alexander en prinses Máxima, zal zorgen voor een verrassende opening van de avond.

In de zomer van 2012 traden Daniël en Martin voor het eerst samen op: in Antwerpen speelden ze twee stukken van Rachmaninov voor vier handen. Het klikte goed tussen de vakbroeders. Toen Martin in oktober vorig jaar de Beethoven wereldpremière van de gereconstrueerde Fantasiesonate uitvoerde in het Concertgebouw, kwam Daniël speciaal uit Parijs over om erbij te zijn. Tot groot plezier van het publiek speelden ze samen toegiften. Dat beviel zo goed, dat ze een compleet ‘quatre mains’ programma hebben ingestudeerd. Dit programma zal op 25 oktober ook in kasteel de Wittenburg gehoord kunnen worden.

Wij bieden u de mogelijkheid om voorafgaand aan het concert te genieten van een culinair tweegangendiner inclusief koffie, thee en friandises. In de pauze serveren wij u een glas Laurent-Perrier in de kasteelzalen. Ook is het mogelijk om een exclusieve tafel in de VIP-lounge te reserveren. Parkeren en gebruik van de garderobe is voor onze gasten uiteraard kosteloos.

Tickets kunt u hier bestellen.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top